Povestea îngrozitoare a tinerei care a trăit închisă 24 de ani într-un subsol. A avut 7 copii cu infractorul

În 1984, când avea doar 18 ani, Elisabeta Fritzl a dispărut fără urmă. Nimeni nu avea idee ce s-a întâmplat, cazul său devenind un mister de nedeslușit. Asta până când, zeci de ani mai târziu, un secret infiorător a ieșit la iveală. Tânăra fusese închisă, de către propriul tată, în subsolul casei, unde a stat timp de 24 de ani! 

Elisabeth Fritzl, tânăra care a fost închisă 24 de ani, de propriul tată / Foto: Captură video
Elisabeth Fritzl, tânăra care a fost închisă 24 de ani, de propriul tată / Foto: Captură video

Pe 28 august 1984, Elisabeth Fritzl, atunci, în vârstă de 18 ani, a dispărut. Mama ei, Rosemarie, a depus urgent o plângere, înnebunită să afle unde îi era fiica. Însă, în ciuda faptului că se temea de ce era mai rău, din senin, a sosit o scrisoare de la Elisabeth, în care susținea că se săturase de viața în sânul familiei și că fugise.

Mai mult decât atât, tatăl ei le-a mărturisit autorităților că nu știa unde ar fi putut fugi fiica lui, dar că, era probabil ca aceasta să se fi alăturat unei secte religioase, un lucru pe care spusese că îl va face. Adevărul era, însă, unul sinistru. El își încuiase fiica în subsolul casei, iar, de-a lungul a 24 de ani, și-a supus fata la chinuri groaznice, ba chiar a avut cu ea șapte copii. 

Josef Fritzl, un tată iubitor la început

Josef Fritzl s-a născut în aprilie 1935, cu puțin timp înainte de începerea celui de-al Doilea Război Mondial. Crescut în Amstetten, Austria Inferioară, el a asistat la o serie de evenimente care ar fi aproape de neconceput astăzi. Cu toate acestea, asta nu l-a împiedicat să-și creeze o viață pentru el însuși.

A întâlnit-o pe Rosemarie, care era cu doar câțiva ani mai tânără, iar, în 1956, când Josef avea 21 de ani, iar ea avea doar 17 ani, cei doi s-au căsătorit. Împreună au avut șapte copii, inclusiv Elisabeth, care s-a născut la 6 aprilie 1966.

Lucrurile nu erau prea roz în căsnicia lor, dar, după ce a studiat la Colegiul Tehnic HTL, unde a obținut o calificare în inginerie electrică, Josef și-a făcut un nume în cadrul afacerilor de construcții, înainte de a se stabili, în cele din urmă, ca vânzător de echipamente tehnice. 

Deși Rosemarie și Josef Fritzl au avut șapte copii, se pare că Elisabeth este cea care a provocat cea mai mare îngrijorare pentru tatăl ei. La vremea respectivă, adolescenților li s-a cerut să rămână în școală doar până la vârsta de 15 ani și s-a dovedit rapid că Elisabeth s-a săturat de educația ei, deoarece a renunțat la scurt timp după ziua ei de naștere. S-a înscris la un curs de chelneriță, dar nu l-a finalizat, deoarece, în 1983, ea a fugit de acasă alături de o prietenă. A fost găsită la scurt timp de către oamenii legii.

Și-a închis propria fiică în subsolul casei

Unul dintre multele lucruri pe care Elisabeth Fritzl le-a învățat de-a lungul anilor a fost că, întotdeauna trebuia să își ajute tatăl atunci când acesta avea nevoie de ajutor. De aceea, nu s-a gândit prea mult când Josef i-a spus să îl ajute cu montarea unei uși la subsol. Josef construise familiei un subsol de ani de zile și trebuia doar să pună ușa metalică la locul ei.

Din păcate, 28 august 1984, avea să devină în curând o zi pe care Elisabeth nu o va uita niciodată. După ce a ajutat la montarea ușii, tânăra avea să devină prizoniera bărbatului care avea menirea de a o proteja: Josef, propriul ei tată. 

Așa că, atunci când toată lumea credea că tânăra dispăruse, Josef a mințit-o pe mama fetei și a mințit și polițiștii, spunându-le povești despre cum fiica lui fugise și se alăturase unei secte. În scurt timp, lumea avea să uite de fata dispărută, însă bărbatul nu a uitat de fata lui. În fiecare dimineață, la ora nouă, el cobora în subsol ca să deseneze planuri ale mașinăriilor pe care le vindea. Uneori, rămânea acolo peste noapte, însă soția lui nu își făcea griji, soțul ei era un om harnic și ținea foarte mult la cariera lui. 

A violat-o în repetate rânduri

Dar, pentru Elisbeth, bărbatul era un monstru. O vizita de cel puțin trei ori pe săptămână. Totul era liniștit la început, dar, după doi ani de zile, a început s-o violeze, iar, curând, tânăra a rămas gravidă, însă a pierdut sarcina după zece săptămâni. După alți doi ani, a rămas din nou însărcinată, dar de data aceasta a născut. Așa, a ajuns să aibă împreună cu tatăl ei șapte copii. Elisabeth a încercat să-i educe cu puținele cunoștințe pe care le avea și le-a oferit cea mai normală viață posibilă în aceste circumstanțe îngrozitoare. 

Însă, deoarece spațiul din subsol era mic, iar numărul copiilor era destul de mare, Josef a trebuit să vină cu o idee. Așa că, pentru a își ascunde faptele de soția sa Rosemarie, el a înscenat descoperiri accidentale ale copiilor, plasându-i în tufe în apropiere sau pe pragul casei. De fiecare dată, copilul era înfășat cu grijă și însoțit de un bilet scris de Elisabeth, care spunea că nu putea să aibă grijă de copil și îl lăsa pe mâna părinților săi. Nu se știe cât ar mai fi avut în plan Josef să își țină fata captivă, dar, în 2008, după 24 de ani în care a fost închisă, unul dintre copiii din pivniță s-a îmbolnăvit, iar Elisabeth și-a implorat tatăl să-i permită fiicei ei în vârstă de 19 ani, pe nume Kerstin, să fie consultată de un medic.

Cu greu, Josef a fost de acord să o ducă la spital, lucru care a dus la deslușirea misterului. Deoarece poliția a interogat-o pe Kerstin și a cerut publicului să ofere informații despre familia sa, însă nimeni nu le-a oferit, oamenii legii au început să-l bănuiască pe Josef și au redeschis cazul referitor la dispariția lui Elisabeth Fritzl. Așa că, în ciuda faptului că nu se știe adevăratul motiv, probabil a simțit presiunea anchetei sau pur și simplu a avut loc o schimbare în mintea sa, însă, pe 26 aprilie 2008, Josef a eliberat-o pe Elisabeth din pivniță pentru prima dată după 24 de ani.

Primul lucru pe care tânăra l-a făcut a fost să își viziteze fiica la spital, fiind recunoscută de personalul spitalului, aceștia au alertat poliția. În acea noapte, Elisabeth a fost luată de oamenii legii și interogată despre boala fiicei ei și povestea tatălui ei. Așa s-a aflat că, timp de 24 de ani, propriul ei tată o obliga să se uite la filme pentru adulți și apoi o viola, iar împreună au șapte copii. 

În prezent, Elisabeth Fritzl are o identitate nouă și trăiește într-un sat austriac cunoscut numai după numele generic de „Satul X”, și, deși are 57 de ani acum, ultima fotografie cu ea datează de pe vremea în care avea 16 ani.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!     

image
image
image
image
image
image
preschimbare amenzi jpeg
lacul ior rosu id161302 inquam photos george calin jpeg
Planeta Pamant FOTO Shutterstock
pizza shutter jpg
viză SUA
bac romani drone jpg
3 cioban cu oi 751975882ok jpg jpeg
image
actualitate.net