Premieră la NASA! O femeie-comandant a scris istorie, într-o rachetă făcută de compania lui Elon Musk

Ultima actualizare:

Ziua de 5 octombrie 2022 marchează momentul în care NASA a trimis în spațiu prima femeie-comandant de origine indigenă. Nicole Aunapu Mann, 45 de ani, alături de alți trei astronauți din trei țări, au decolat miercuri, cu o rachetă construită de compania SpaceX fondată de Elon Musk.

(sursa FOTO captura video CNET Highlights)
(sursa FOTO captura video CNET Highlights)

Patru astronauți au decolat de la Centrul Spațial Kennedy, la bordul navei spațiale Crew Dragon „Endurance”, către Stația Spațială Internațională. Astronauții NASA Nicole Mann și Josh Cassada, alături de astronautul Agenției Japoneze de Explorare Aerospațială Koichi Wakata și cosmonautul rus Anna Kikina s-au îmbarcat pe nava Endurance, care a fost lansată cu rachetă SpaceX Falcon 9. 

Citește și: NASA, eclipsată de Elon Musk! Iată cum afaceristul ar putea scoate din circuit agenția spațială SUA

Nicole Mann a decolat miercuri către Stația Spațială Internațională, alături de alți trei astronauți, devenind prima femeie indigenă care a ajuns în spațiu. Echipajul a inclus și primul astronaut rus, Anna Kikina, care s-a alăturat unui zbor spațial american, de la invazia Ucrainei.

Nu rata nici: Premieră pentru omenire. NASA a lovit intenţionat un asteroid

Nicole Aunapu Mann, în vârstă de 45 de ani, este un pilot de luptă veteran ce va rămâne în istoria zborurilor spațiale nu doar ca prima femeie indigenă pe orbită, ci și ca prima femeie care a comandat o capsulă Crew Dragon.

Vezi și: Un asteroid va fi lovit în plin pentru a-i fi schimbată traiectoria, cu tehnologie românească

Al cincilea echipaj care a zburat cu o rachetă SpaceX a companiei lui Elon Musk

Zborul echipajului sub comanda lui Nicole Mann implică călătoria în spațiu, cu ajutorul unei rachete SpaceX Falcon 9, la care este anexată capsula Crew Dragon, numită Endurance.  Decolarea s-a desfășurat într-o manieră cu totul spectaculoasă, NASA transmițând în direct evenimentul. Racheta SpaceX Falcon 9, ce poartă aeronava Crew Dragon cu echipaj, a decolat conform programului de la Centrul Spațial Kennedy al NASA, din Cape Canaveral, Florida, notează The Guardian

Echipajul format din patru membri este programat să sosească la Stația Spațială după aproximativ 29 de ore, joi seară, pentru a începe o misiune științifică de 150 de zile la bordul laboratorului orbital situat la 420 km deasupra Pământului.

Misiunea, desemnată Crew-5, marchează al cincilea echipaj NASA care a zburat la bordul unui vehicul al companiei private SpaceX fondate de proprietarul Tesla, Elon Musk.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net