Regina Danemarcei a retras titlurile princiare pentru patru dintre nepoţii ei

Ultima actualizare:

Decizie surprinzătoare luată de Regina Danemarcei, care a retras titlurile princiare pentru patru dintre nepoţii ei. Click! îți spune care este motivul acestei hotărâri.

Regina Danemarcei, decizie surprinzătoare
Regina Danemarcei, decizie surprinzătoare

Margrethe a II-a a Danemarcei a retras titlurile princiare deţinute de cei patru copii ai fiului ei, Joachim, a anunţat miercuri Casa Regală Daneză.

„Începând de la 1 ianuarie 2023, urmaşii Alteţei Sale Regale Prinţul Joachim nu vor mai putea să îşi folosească titlurile de conte şi contesă de Montpezat, titlurile lor anterioare de prinţ şi prinţesă a Danemarcei devenind caduce.”, a anunţat Casa Regală a Danemarcei într-un comunicat citat de Agerpres.

Vezi și: Ducii de Sussex au primit un cadou de milioane de lire sterline de la regină, dar nu au fost mulțumiți!

Singura regină domnitoare din Europa şi totodată monarhul cu cea mai lungă domnie de pe „bătrânul continent” a luat această decizie pentru a le permite celor patru copii să aibă o viaţă cât mai normală.

Regina Danemarce a retras titlurile princiare pentru patru dintre nepoţii ei

„Prin această decizie, Majestatea Sa Regina doreşte să creeze un cadru în care cei patru nepoţi vor putea să îşi construiască propriile vieţi într-o manieră mai liberă, fără să fie limitaţi de consideraţiunile şi de obligaţiile speciale pe care le implică o afiliere formală la Casa Regală”, precizează comunicatul Casei Regale a Danemarcei.

Citește și: Sfatul pe care regina i l-a dat lui Meghan Markle. Ducesa de Sussex l-a ignorat!

Prinţul Joachim, fiul cel mic al suveranei daneze, are patru copii cu vârste cuprinse între 10 şi 23 de ani, născuţi din două căsătorii. Mama celor doi fii mai mari ai prinţului Joachim s-a declarat „şocată” de decizia suveranei daneze.

„Copiii se simt excluşi. Ei nu pot să înţeleagă de ce le-a fost luată identitatea”, a declarat contesa Alexandra de Frederiksborg pentru cotidianul danez B.T, conform Digi 24.

„Regina doreşte să creeze un cadru în care cei patru nepoţi”

Ceilalţi patru nepoţi ai reginei Danemarcei, copiii prinţului moştenitor Frederik, îşi vor păstra titlurile. Totuși, conform unei decizii din 2016, la vârsta majoratului, doar cel mai mare dintre ei va primi o prerogativă în cadrul casei regale.

Vezi și: Cu aceste femei s-a spus că ar fi înșelat-o prințul Philip pe regina Elisabeta a II-a

Monarhul cu cea mai lungă domnie din Europa are 82 de ani. Margrethe a II-a se află pe tronul Danemarcei din anul 1972.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net