Regina Maria, o dovadă de curaj și dedicare pentru țară. Cum a salvat destinul României în urmă cu 100 de ani

Ultima actualizare:

Regina Maria a României (1875-1938) a reușit să se impună în fața marilor lideri ai lumii, cu tenacitate și eleganță, într-o perioadă în care femeile aveau un rol mult mai restrâns în politică. Ea a jucat un rol crucial în destinul țării noastre!

image

La vârsta de 44 de ani, Regina Maria, mama a șase copii, dintre care cinci în viață, trecuse prin multe încercări personale. La doar trei ani de moartea mezinului ei, Prințul Mircea, care decedase din cauza unei infecții bacteriene, în viața familiei regale avea loc o altă dramă: fiul ei, Prințul Moștenitor Carol al II-lea, se căsătorise în secret cu Ioana Maria Lambrino, o aventură care a sfidat regulile Casei Regale...

A știut cum să gestioneze problemele personale

Regina Maria a reușit să își gestioneze cu măiestrie problemele personale și, prin diplomație și grație, s-a implicat activ în viața politică a țării, punând astfel interesele României pe primul plan.

În anul 1919, România avea nevoie de relațiile sale internaționale, iar, la solicitarea Regelui Ferdinand și a prim-ministrului Ionel Brătianu, a trimis o serie de scrisori în sprijinul țării, în contextul semnării păcii după Primul Război Mondial. Ulterior, a călătorit la Paris pentru a convinge Consiliul Suprem de importanța recunoașterii României Mari.

Vizita Reginei Maria la Paris a schimbat soarta țării

Odată ajunsă la Paris, Regina Maria, însoțită de primul-ministru Ionel Brătianu, a jucat un rol crucial în susținerea intereselor României la Conferința de Pace. Aici, Regina Maria s-a întâlnit cu președintele francez Raymond Poincare și cu primul-ministrul Georges Clemenceau, a luat prânzul cu ministrul Afacerilor Externe, Stephen Pichon, și s-a întâlnit cu președintele Statelor Unite ale Americii, Woodrow Wilson. După acest eveniment, Regina Maria a călătorit la Londra, unde s-a întâlnit cu oficialități de seamă, inclusiv cu Winston Churchill și Lloyd George, potrivit „OK Magazine”.

După toate demersurile, România a semnat, pe 10 decembrie, Tratatul de Pace de la Saint-Germain cu Austria, prin care se recunoștea unirea Bucovinei cu România. De asemenea, prin Tratatul de la Trianon (4 iunie 1920) cu Ungaria, se recunoștea unirea Transilvaniei, Banatului și Maramureșului cu România. Astfel, intervenția Reginei Maria în favoarea țării a fost considerată „arma secretă la Paris”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
index webp
village 3735180 1280 jpg
Groenlanda - aisberg - Polul Nord FOTO Shutterstock
Care sunt cele 7 țări din Uniunea Europeană care nu folosesc moneda euro, foto Shutterstock jpg
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
dictionar, foto shutterstock jpg
ciuperci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net