Secretul românului care a câștigat de 14 ori la loto. Metoda genială pe care a aplicat-o în mai multe țări

Ultima actualizare:

Un român a câștigat de 14 ori la loto, după ce a găsit un algoritm perfect pe care l-a aplicat pe mai multe continente. Povestea lui Ștefan Mandel este una care a fascinat pe toată lumea.

Secretul românului care a câștigat de 14 ori la loto
Secretul românului care a câștigat de 14 ori la loto

Românul care a devenit cel mai tare câștigător din întreaga istorie se pare că trăiește acum într-un paradis, dar despre asta vom vorbi un pic mai târziu. Pentru că se apropie o nouă extragere importantă la care românii își încearcă șansă sperând că vor da lovitura vieții, trebuie spus că aventura lui Ștefan Mandel începe în anii 60.

Cum a câștigat un român de 14 ori la loto

Cum să câștigi la loto? Aceasta este una din întrebările care îi frământă pe cei care își joacă norocul în fiecare săptămână. Unii au diverse strategii, alții merg pe aceeași combinație de numere toată viața, iar o persoană a dat peste cap loteria cu un algoritm perfect.

Fiind pasionat de matematică și având destule lipsuri financiare în comunism, eroul poveștii noastre și-a încercat șansa la loto după ce a analizat lucrări despre probabilități scrise de celebrul Leonardo Fibonacci în secolul XIII.

După ani buni de cercetare și multe, multe calcule, Mandel a scris un algoritm pe care l-a denumit „condensare combinatorică”. 

„Sunt un matematician de weekend, un contabil cu prea multă educaţie. Dar matematica aplicată corect poate garanta o avere”, spunea Mandel în 1994, în singurul interviu acordat presei româneşti, apărut în Ziarul Bursa. Acestea a transmis că poate oricând să ghicească 5 din cele 6 numere câştigătoare la o extragere loto.

A câștigat primul premiu la tragerea loto în 1964

Ștefan Mandel spune că primul succes s-a bazat mai mult pe noroc.  În 1964, acesta a câștigat  78.783 de lei, suma care la acea vreme reprezenta o avere. Cu acei bani a reușit să fugă de comunism și să iasă din țară. 

„Acest prim câştig al meu se datorează mai mult norocului. Totuşi, banii câştigaţi mi-au oferit posibilitatea de a fugi din ţară. Nu o să vă spun cum am fugit, nici măcar acum după atâţia ani”, a declarat Ştefan Mandel pentru revista „Night & Day”, în anul 1992.

După ce a ajuns pe tărâmul cangurilor, în Australia, românul și-a transformat algoritmul într-o afacere. Ștefan Mandel a înțeles repede că și dacă ar cumpăra toate variantele posibile la 6 din 40, adică 3.838.380 la număr, premiul oferit ar fi fost peste suma totală pe care urma să plătească pe bilete.

Nu avea bani pentru a-și pune în aplicare planul de a câștiga la loto

Chiar dacă descoperise o breșă în sistem, românul nu avea acea sumă uriașă de bani care era necesară pentru cumpăra toate variantele. Așa că s-a gândit să formeze un sindicat loto în care au intrat mai mulți investitori.

Planul era simplu. Imediat cum o loterie națională ajungea la un jack pot impresionant, Ștefan și investitorii intrau în acțiune. Așa ar fi câștigat, în Australia, premiul cel mare de alte 12 ori, iar de 400.000 de ori ar fi obținut premii mai mici.

A dat lovitura în SUA. A fost anchetat de FBI

Totuși, după ce împărțea câștigurile nu reușea să rămână cu prea mulți bani, după ce extragerile din Australia. Abia când s-a mutat în America a dat lovitura.

Aici a reuşit să câştige alături de alţi investitori premiul de 27 de milioane de dolari, în statul Virginia, după ce a cumpărat nu mai puțin de 5,5 milioane de bilete.

Modul prin care a câștigat a atras atenția autorităților americane. Statul Virginia l-a numit trișor, iar românul a fost anchetat chiar și CIA, FBI şi Fiscul american. În cele din urmă, după ce s-a judecat 4 ani, Ștefan Mandel a fost găsit nevinovat.

„Nu există această formulă, singura cale de câştig cert stă în acoperirea tuturor posibilităţilor. Nu toate loteriile sunt rentabile din punctul de vedere al jucătorului. Dar cea de la Sydney mi-a dat posibilitatea să investesc 7 milioane de dolari şi să câştig 27 milioane. Un fapt pe care l-am putut prevedea prin calcul matematic. În ultimă instanţă, teoria rămâne doar teorie, faptele vorbesc!”, spunea Mandel, în 1994.

Algoritmul lui Mandel nu mai poate fi aplicat în prezent

Cei care vor să-și adune prietenii și să cumpere milioane de bilete precum Stefan Mandel, trebuie să știe că această „tactică” nu mai poate fi câștigătoare.

„Numărul de combinaţii a crescut prea mult, nu aţi fi capabil să imprimaţi biletele, nu aţi putea să le cumpăraţi în timp şi, probabil, nici măcar nu aţi putea face matematica corectă fără să faceţi o greşeală”, scrie publicaţia Business Insider, citată de Fanatik.

Despre Ștefan Mandel nu se mai știe mare lucru în prezent. Românul care a câștigat de 14 ori premiul cel mare la loto se pare că s-ar fi retras într-o casă de vacanță pe o insulă exotică din Vanuatu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net