Sexul nu este un subiect tabu. Trebuie să discutaţi cu partenerul despre diverse aspecte ale vieții voastre intime

Ultima actualizare:

    Trebuie să discutaţi cu partenerul despre diverse aspecte ale vieții voastre intimefoto: shutterstock
Trebuie să discutaţi cu partenerul despre diverse aspecte ale vieții voastre intimefoto: shutterstock

Nu mai există niciun dubiu, sexul este important într-o relaţie. Iar dacă vrei să construiești o legătură solidă şi armonioasă cu partenerul tău, trebuie să fii dispusă să discuți liber cu acesta şi despre diverse aspecte ale vieții voastre intime. Trebuie să te obișnuiești ca tu și partenerul tău să abordați subiecte de conversație referitoare la tot ce se întâmplă în dormitor. Sexul nu trebuie să fie un subiect tabu într-o relație de cuplu.

Soluţia pentru a spori gradul de romantism înăuntrul şi în afara dormitorului este să deprindeţi arta conversaţiei despre sex. Să învăţaţi să vă comunicaţi fără inhibiţii nevoile, dorinţele, dar şi frustrările, într-un mod care nu l-ar răni sau îndepărta pe partenerul vostru

Conversaţiile despre sex, de cele mai multe ori, pot fi stânjenitoare în relaţia de cuplu. Din cauza educaţiei primite în familie, cei mai mulţi dintre noi se simt ruşinaţi de faptul că se bucură de sex, cu atât mai mult de discuţiile legate de nevoi şi dorinţe.

Când partenerii discută unul cu altul despre nevoile lor intime, discuţiile sunt adesea indirecte, vagi şi lăsate fără rezolvare. De obicei, ambii parteneri se grăbesc să termine discuţia, sperând ca celălalt le va înţelege dorinţele, fără să spună prea mult. Ideea este că, cu cât eşti mai direct în ceea ce îţi doreşti, cu atât mai mult cresc şansele să şi obţii acel ceva. Conversaţiile despre sex reprezintă o modalitate puternică de a spori intimitatea în cuplu şi gradul de conexiune, de aceea nu te sfii să îi spui iubitului ceea ce simţi.

Atunci când comunicarea este plină de tensiune, este foarte posibil să apară frustrare, ambiguitate şi resentimente. De aceea, prietenia în afara dormitorului este crucială pentru o viaţă sexuală plină de pasiune. Este ceva comun pentru cupluri să discute despre sex, totuşi cel mai adesea partenerii nu reuşesc să găsească cele mai potrivite cuvinte pentru a se exprima, fără să pară prea critici sau fără să se simtă stânjeniţi.

Dacă partenerul tău se simte inconfortabil când iniţiezi astfel de conversaţii, abordează-l cu mult tact. Încearcă să îi spui mai degrabă ce simţi tu în legătură cu sexul, cum l-ai peceput pe măsură ce ai evoluat. O astfel de conversaţie este o modalitate puternică de a te simţi în siguranţă alături de partenerul tău pe teritoriul conversaţiilor despre sex.

image
image
image
image
image
image
index webp
locuri de munca acasa jpg
Bebeluș foto pixabay
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
padure stejar china
Max Woosey Instagram jpg