Singurul animal din lume care trăiește și după ce este tăiat în bucăți. Oamenii își fac semnul crucii când aud de el

Steaua de mare este un animal marin care face parte din clasa „echinodermata” și este cunoscut pentru forma sa care îi dă și numele: stea. Există peste 2.000 de specii diferite de stele de mare. Acestea trăiesc în mare parte în habitate marine, la adâncimi de peste 6.000 de metri.

Singurul animal din lume care trăiește și după ce este tăiat în bucăți. Sursa: Facebook
Singurul animal din lume care trăiește și după ce este tăiat în bucăți. Sursa: Facebook

Lucruri surprinzătoare despre stelele de mare

Stelele de mare sunt animale lente și, în general, nu își doresc să se miște cu rapiditate. Cu toate acestea, ele pot fi foarte agresive atunci când se confruntă cu prădători sau concurență pentru hrană.

Un lucru mai puțin știut despre stelele de mare este că au capacitatea de a-și regenera membrele pierdute, iar acest lucru poate fi extrem de util în cazul în care o stea de mare se confruntă cu atacuri sau accidente. De asemenea, un alt lucru surprinzător despre steaua de mare este că aceasta este singurul animal ce poate trăi, chiar dacă este tăiat în bucăți.

De pildă, în cazul în care o stea de mare este tăiată în cinci bucăți, din moment ce fiecare piesă cuprinde o parte a discului central, fiecare dintre cele cinci părți ale stelei de mare va trăi. Sună bizar și puțin horror, însă aceasta este realitatea! Practic, părțile tăiate din stelele de mare pot surpaviețui fără niciun fel de problemă.

Procesul de regenerare la stelele de mare este cu adevărat incredibil și poate fi extrem de rapid. În general, acesta se produce la scurt timp după ce steaua de mare a fost rănită și poate dura de la câteva luni, până la câțiva ani. Regenerarea variază, totuși,  în funcție de specie și de cât de gravă este rana produsă. Pentru a regenera un membru pierdut, steaua de mare va începe prin a forma o buclă de celule specializate, numită blastemă, în zona ce a fost rănită. Aceste celule se vor multiplica rapid și vor începe să se diferențieze în țesuturi și organe noi, astfel încât să poată crea un nou membru. Un alt lucru surprinzător pentru stelele de mare este faptul că acestea nu au creier, deci nu pot gândi. Cu toate acestea, steaua de mare este considerat a fi unul dintre cele mai fascinante animale marine, dar și printre cele mai delicioase. 

Numeroase persoane care preferă fructele de mare adoră să o consume fie în stare crudă, fie gătită.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net