Cine este românul care a devenit legendă după ce s-a luptat cu pirații. Bărbatul a fost răpit de pe vasul său

Ultima actualizare:

În 2010, un bărbat din Botoșani, Teofil Crețu, a devenit o legendă printre pirații somalezi. Nu doar că a supraviețuit după ce vasul pe care se afla a fost sechestrat, dar s-a luptat cu temuții tâlhari până în ultimul moment.

Botoșăneanul care s-a luptat cu pirații după ce a fost răpit / Foto: Freepik
Botoșăneanul care s-a luptat cu pirații după ce a fost răpit / Foto: Freepik

În urmă cu 13 ani, povestea lui Virgil Teofil Crețu, a făcut înconjurul lumii. Bărbatul din Botoșani, pe atunci în vârstă de 36 de ani, a scăpat după ce vasul pe care lucra a fost sechestrat de pirații somalezi. Clipele de coşmar prin care a trecut în cele patru luni cât a fost captiv în mâinile bestiilor somaleze au fost infernale! A suferit umilinţe, teroare fizică şi psihică, durere permanentă şi dor de cei dragi.

Povestea lui Teofil Crețu

În 2010, aflat la Botoșani, Virgil Teofil Crețu, la acea vremea în vârstă de 36 de ani, a decis să plece în Deltă, în căutarea unei vieți mai bune. Acolo a acceptat oferta de a lucra pe un vapor oprit în port la Sulina. La început, totul părea să decurgă fără probleme. Rutina de pe vas îi aducea un ritm monoton, departe de a prevesti evenimentele ce urmau să se desfășoare. Însă, ajunși în apele oceanului Indian, în dreptul coastelor somaleze, Teofil, care era cu căpitanul pe punte a văzut un punct negru în depărtare. Era o ambarcațiune ce aparținea temutei bande de pirați somalezi.

„Între echipajul meu şi piraţi a început o ceartă din cauza despăgubirii şi unii membri ai echipajului au reuşit să pună mâna pe arme. Au început să tragă unii în alţii şi toţi piraţii au murit. Eu am fost împuşcat în şold”,  a povestit botoșăneanul, potrivit adevarul.ro

Ei au fost rapid ajunși din urmă, deoarece vaporul lor era prea lent. În fața numărului mare de pirați bine înarmați, echipajul a decis să se predea imediat. Bandiții i-au percheziționat și, când au ajuns la pașaportul românului, au devenit foarte agitați.

A fost rănit, dar a supraviețuit

După trei luni de negocieri tensionate, în care pirații au redus de cinci ori suma cerută inițial, iar proprietarul vasului a rămas ferm în refuzul său de a plăti, situația a devenit din ce în ce mai disperată. Ajutat de alți marinari, Teofil decis că venise momentul să facă ceva, așa că, a sărit asupra unuia dintre pirați pe care a reușit să-l dezarmeze. „I-am luat arma și când a văzut că l-am deposedat de pușca mitralieră a sărit în mare”. În schimbul de focuri care a urmat, botoșăneanul a fost rănit în abdomen, însă el și colegii săi au reușit să elibereze vaporul.

Pirații de pe navele capturate au pornit în urmărirea evadaților, dar au fost salvați în ultima clipă, după intervenția unui elicopter de pe o navă NATO, care a auzit prin stație apelurile de ajutor ale lui Teofil Crețu. Românul, care pierduse mult sânge, a fost preluat e urgență cu un elicopter și a supraviețuit.  

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!         

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net