Testul de inteligență pe care îl pică toți românii. Are doar 3 întrebări simple

Ultima actualizare:

Testele de inteligență cuprind uneori întrebări care par simple la prima vedere. Fiecare persoană e dornică să rezolve aceste mici mistere simpatice, dar, uneori, răspunsurile ne scapă printre degete. Un test buclucaș le dă mari bătăi de cap internauților. E compus din trei întrebări simple, dar doar unul din cinci români răspunde corect.

Testul de inteligență care le dă bătăi de cap românilor. 3 trei întrebări simple la care se încurcă
Testul de inteligență care le dă bătăi de cap românilor. 3 trei întrebări simple la care se încurcă

Un test creat de celebra universitate americană Princeton, în 2005, de către psihologul Shane Frederick, rămâne foarte captivant și în prezent.

Întrebările nu sunt chiar atât de simple pe cât par la prima vedere. De altfel, studenții de la unele universități de top din lume, precum Yale și Harvard, nu au reușit să răspundă corect la toate cele trei întrebări. Din persoanele care au încercat să rezolve acest quiz, doar 17% au dat răspunsurile corecte. 

Cele 3 întrebări ale testului de inteligență care le dă bătăi de cap românilor

Hai să vedem cele 3 întrebări. Încercați să răspundeți, iar apoi vom dezvălui variantele corecte:

  • O minge şi o bâtă costă împreună 1 dolar şi 10 cenți. Bâta costă cu 1 dolar mai mult decât mingea. Cât costă mingea?
  • 5 maşini au nevoie de 5 minute pentru a fabrica 5 obiecte. De cât timp au nevoie 100 de maşini pentru a fabrica 100 de obiecte?
  • Pe un lac se află o zonă cu nuferi. În fiecare zi, această zonă îşi dublează suprafaţa. Dacă durează 48 de zile pentru ca nuferii să acopere tot lacul, în câte zile vor acoperi jumătate din lac?

80% dintre persoane greșesc măcar o întrebare

E timpul să vedem care sunt răspunsurile corecte:

La prima întrebare, majoritatea persoanelor răspund 10 cenți. Totuși, răspunsul corect este, însă, 5 cenți. O minge costă 5 cenți, bâta costă cu un dolar mai mult, deci un dolar și 5 cenți. Plus 5 cenți cât costă mingea, obținem 1 dolar și 10 cenți.

La a doua întrebare, majoritatea oamenilor care au participat la acest test de ingeligență tind să răspundă 100 de minute. Dar, răspunsul corect este 5 minute. Dacă o mașină fabrică un obiect în 5 minute, înseamnă că acesta este timpul lui de fabricare. Prin urmare, va dura tot 5 minute pentru ca 100 de mașini să producă 100 de obiecte.

La a treia întrebare, cei care au dat testul tind să afirme că 24 de zile este varianta bună. Totuși, răspunsul corect este 47 de zile. Explicația este simplă: dacă lacul este complet acoperit de nuferi în 48 de zile, iar suprafața de dublează în fiecare zi, ar dura doar o zi ca el să treacă de la jumătate acoperită la o suprafață total acoperită de nuferi. Deci în a 47-a zi nuferii acoperă jumătate din lac.

Rolul acestui test

Acest test de inteligență a fost conceput pentru a analiza capacitatea oamenilor de a se abține să răspundă instinctual și de a ignora intuiția în favoarea gândirii analitice.

Cu ajutorul testului, experții au putut vedea dacă respondentul are dispoziția de a reflecta la o întrebare și de a rezista impulsului de a da primul răspuns care îi vine în minte.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net