Turiștii au rămas uimiți! Un animal dintr-o specie rară și-a făcut apariția într-un parc natural din România

Ultima actualizare:

Într-o aglomerație de știri pesimiste își face loc și un pic de magie. Într-un parc natural din România și-a făcut apariția o pasăre dintr-o specie foarte rară. Imaginea i-a uimit pe toți.

 Apariție rară într-un parc natural din România
Apariție rară într-un parc natural din România

Ne mutăm atenție spre decorul superb din Munții Apuseni, unde o pasăre care evită contactul cu oamenii s-a decis să completeze un pic tabloul minunat al naturii.

Citește și: Incredibil ce a prins acest pescar. Și-a pus viața în pericol

„Specia este mai retrasă și evită contactul cu oamenii. Se hrănește cu nevertebrate, amfibieni și reptile pe care le capturează din pajiștile umede sau luncile râurilor”, se precizează în postarea de pe pagina de Facebook Parcul Natura Apuseni.

Merită să vezi și: Aici e cea mai frumoasă plajă a Mării Negre din România! Cât costă o cazare

Apariție rară în România. Minunea din Parcul Natural Apuseni

Barza neagră. Foto Facebook/Parcul Natural Apuseni
Barza neagră. Foto Facebook/Parcul Natural Apuseni

Odată cu apropierea toamnei, un vizitator neobișnuit și-a făcut loc în Parcul Natural Apuseni. Este vorba despre barza neagră, numită și ciconia neagră. Momentul s-a petrecut în urmă cu doar câteva zile.

Este cunoscut faptul că berzele negre vin foarte rar în țara noastră. Această specie preferă pădurile de câmpie şi de pe dealuri ce au în apropiere zone umede.

Ca dimensiuni, barza neagră este cu puţin mai mică decât barza albă. Lungimea corpului este cuprinsă între 90 și 105 cm. Este interesant faptul că adulţii ating acest stadiu abia în al patrulea an de viaţă.

Vezi și: Român, ucis de un animal la o grădină zoologică din Suedia. „Nu s-ar fi putut face nimic mai mult sau diferit”

De ce este în pericol barza neagră

Retrasă şi timidă, ciconia neagră este foarte rară, iar orice activitate umană de pe teritoriile preferate de ea îi distruge șansele de a-și face cuibul. Iată avertismentul trimis de specialiști.

„Turismul necontrolat si devierea de la traseele turistice care duc la deranj, mai ales în perioada de cuibărit. Drenajul, desecările în pajiștile umede și zonele mlăștinoase, cât și amenajările hidrotehnice pe cursul apelor curgătoare duce la reducerea habitatului favorabil pentru obținerea hranei”, se arată în postarea făcută pe pagina de Facebook Parcul Natural Apuseni.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net