Un tânăr român cu dizabilități, singurul jucător de para teqball din România, câștigător al unei burse Kiss FM

Ultima actualizare:

Alti șapte tineri din Romania, printre care un tânăr cu dizabilități, singurul jucător profesionist de para teqball din Romania, au câștigat Bursele de Merit Mai Mult, în cadrul campaniei inițiate de Kiss FM cu scopul de a sprijini tinerii din Romania care vor să-și urmeze pasiunile.

image

Campania își propune să identifice tineri care vor primi burse în valoare totala de 200.000 de lei pentru că aceștia să-și acopere nevoile educaționale și de studii, pentru a-și croi un drum în viață.

În cazul acestor șapte tineri din Argeș, Ilfov, Cluj, Dolj, Neamț și Vălcea sportul, medicina, muzica și ingineria se afla pe lista pasiunilor, care spera ei, să îi ajute să-ți croiască o cariera de succes pe viitor. În momentul de fata toți sunt la liceu și în ciuda posibilităților financiare limitate și a situațiilor familiale complicate, au rezultate școlare bune.

De mic, Ștefan din Argeș dorește să fie sportiv de performanță. El este singurul jucător profesionist de para teqball din Romania, participant al primei competiții de acest gen din tara, dar și un bun jucător de fotbal în ciuda dizabilității sale. Desi piciorul lui stâng este mai scurt, reușește să-și dedice timpul sportului, având rezultate excelente. Para teqball este un sport asemănător tenisului de picior, doar că implica o masa similara cu cea de ping pong, în loc de un teren.

image

Catinca din Ilfov practica scrima de performanta la sabie. Visul ei este să ajungă la jocurile olimpice din 2028 și la concursuri internaționale. Din păcate, familia nu poate să îi ofere suportul financiar necesar pentru anvergura pregătirii competiționale.

image

Darius din Ilfov frecventează un club de rugby, cu tot ceea ce implica acest lucru, mergând chiar în cantonamente. Visul lui este să facă performanta în acest sport. Provine dintr-o familie monoparentală, care face eforturi considerabile pentru asigurarea vieții de zi cu zi.

image

Chiar daca urmează cursurile unui liceu vocațional, având că specializare învățător – educatoare, Crina din Cluj nu și-a uitat pasiunea pentru construcții. Încă de când era mica își dorea să devina un foarte bun inginer în domeniu. Locuiește cu ambii părinți și cu sora ei mai mare într-o localitate situata la 65 km de Cluj-Napoca. Mama este casnica, lucrează doar tatăl și cu greu fac fata nevoilor financiare. În timpul scolii locuiește la internatul liceului din Cluj-Napoca.

image

Georgiana din Dolj canta, este pasionata de chimie și își dorește să devina medic. Locuiește împreună cu părinții și bunica paterna, într-o casa bătrânească. Mama are probleme de sănătate, nu se poate deplasa fară cârje, însă face eforturi pentru a o susține pe fata la liceu în Băilești.

image

Teodora din Neamț locuiește împreună cu sora să în Iași, oraș în care a ajuns din clasa a VII-a pentru a putea studia vioara. Pasiunea pentru muzica a moștenit-o de la tatăl ei căruia îi place să cânte la saxofon.

Mama este croitoreasa, iar tatăl pedagog. De multe ori veniturile nu ajung pentru a o susține pe Teodora în pasiunea să pentru muzica. Teodora este eleva la un liceu din Iași și își dorește că în viitor să ajungă o violonista celebra. Sora ei este studenta în anul IV tot în Iași, și studiază pianul.

image

Alexandra din Vâlcea are 18 ani și este în clasa a XII-a la un liceu din Râmnicu Vâlcea. În timpul ei liber joaca fotbal, un sport pe care îl iubește cu toată inima.

Ea joaca într-o echipa de fete și își dorește să facă performanta în acest sport, activând în prezent într-o echipa profesionista. În familia să veniturile sunt scăzute, Alexandra mai are un frate geamăn.

image

Bursa de Merit Mai Mult, parte dintr-un angajament pe termen lung al Kiss FM

Prin campania Bursa de Merit Mai Mult, Kiss FM vine în sprijinul acelor tineri care au înțeles cât de important este să aibă un vis în viață pe care să-l urmeze și pentru care să lupte. Astfel, pentru a încurajă acești tineri, vedete din Romania, precum Oană Pellea, Feli, Ana Măria Popescu (Brânză), Calin Goia, Chef Florin Dumitrescu și Andi Vasluianu s-au alăturat campaniei, dând publicității fotografii de când erau tineri atunci când și ei visau să facă ceva în viață.

Campania Bursa de Merit Mai Mult reflecta preocuparea Kiss FM fata de tinerii din Romania și educația noilor generații, prin recunoașterea meritelor celor care și-au descoperit un talent, o vocație și lupta pentru realizarea unui vis. Kiss FM înțelege cât de important este că tinerii să-și găsească cât mai devreme drumul în viață și considera crucial orice sprijin oferit în acest sens.

Tinerii talentați sau cu performante deosebite care provin din medii defavorizate, Bursa oferita în cadrul campaniei esta una financiara, prin care tinerii își pot asigura nevoile care țin de visurile lor, precum cursuri, materiale, instrumente etc.

Un sfert dintre adolescenții din mediul rural nu și-au descoperit încă nicio pasiune

Un sfert dintre adolescenții din mediul rural nu și-au descoperit încă nicio pasiune, 4 din 10 copii nu participa la nicio activitate extrașcolară și 73% dintre copiii de gimnaziu nu au mers niciodată în tabăra.

În Romania trăiesc aproximativ 2 milioane de tineri cu vârstă cuprinsa intre 11 și 18 ani, iar 24% dintre aceștia, adică aproape jumătate de milion, trăiesc în sărăcie, conform Eurostat. Tinerii romani sunt cei mai săraci din Uniunea Europeana, tara noastră fiind pe ultimul loc în acest top, întrecută chiar și de Bulgaria.

Mai multe detalii și regulamentul complet al campaniei sunt disponibile pe www.kissfm.ro.

Cine dorește să sprijine pasiunea acestor tineri o poate face donând pe worldvision.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net