Concediu de lux la 12 metri sub pământ. Cum arată un buncăr nuclear transformat în hotel

Ultima actualizare:

    Fostul buncăr din timpul Războiului Rece,  transformat  în hotel de lux
Fostul buncăr din timpul Războiului Rece, transformat în hotel de lux

Buncărul nuclear din Arkansas, SUA, a devenit principalul punct de atracţie pentru americanii care vor să încerce un alt fel de vacanţă. Peştera Beckham Creek, din Perthenon, Arkansas, SUA, e locul ideal de vacanţă în vremuri de restrişte.

Omenirea a suferit îngrozitor în 2020, când pandemia de COVID-19 a anulat toate concediile, a stricat toate vacanţele şi a dat peste cap întreaga planetă. După ce a fost achiziţionat şi transformat în adăpost anti-apocalipsă, în urmă cu peste 30 de ani, proprietarul a încercat să vândă buncărul americanilor speriaţi de un posibil război nuclear sau de coliziunea Terrei cu un asteroid. Nu a reuşit însă acest lucru şi a început să ofere servicii turistice amatorilor de lux la 12 metri sub pământ.


    Proprietatea, renovată  cu 1,3 milioane $
Proprietatea, renovată cu 1,3 milioane $

Afaceristul John Hays a cumpărat proprietatea în 1989 şi a vrut să o folosească pe post de buncăr, aşa cum fusese întrebuinţată de către armată în perioada Războiului Rece. A renovat interiorul investind 1,3 milioane $ şi peştera a devenit un veritabil hotel de lux, aflat la 12 metri sub pământ. Complexul anti-atomic are patru dormitoare, patru băi, o bucătărie profesională, o cameră de zi şi un perete transformat în cascadă naturală.

În 2018, după ce toate tentativele de a vinde pe bucăţi proprietatea sub formă de buncăre au eşuat, peştera Beckham Creek, din Perthenon, Arkansas, SUA, a devenit cel mai râvnit loc de petrecere a vacanţei. Turiştii care se cazează aici pot plăti de la 1.600 $/noapte până la 5.000 de dolari pentru două nopţi petrecute printre stalactite şi se pot plimba în voie în pădurile sălbatice de pe proprietatea care se întinde pe o suprafaţă de 105 hectare.


    Camera de zi
Camera de zi


    Dormitorul
Dormitorul

În peşteră a fost amenajată o sală de cinema şi o sală de jocuri, un bar pentru adulţi şi o cameră cu un televizor cu diagonala de 2 metri pentru copii. Aici se pot caza simultan 12 persoane. Proprietarul nu a renunţat încă la gândul de a vinde peştera, însă preţul este de 2,75 milioane $.

image
image
image
image
image
image
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
WhatsApp Image 2024 04 24 at 10 52 03 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net