Dylann Roof, criminalul adept al supremației albilor care a ucis 9 persoane într-o biserică din Charleston, condamnat definitiv la moarte

Ultima actualizare:

    Dylann Roof avea doar 21 de ani când a comis atacul armatFoto: Getty
Dylann Roof avea doar 21 de ani când a comis atacul armatFoto: Getty

Dylann Roof, care în 2015 a împuşcat mortal nouă persoane de culoare într-o biserică din Charleston, Carolina de Sud, a fost condamnat definitiv la moarte. O curte de apel federală a confirmat, miercuri (25 august), condamnarea la moarte a americanului

"Niciun rezumat clinic şi nicio analiză juridică minuţioasă nu poate prezenta atrocitatea actului lui Roof. Crimele sale îl fac pasibil de sentinţa cea mai severă pe care o societate dreaptă o poate da", au conchis judecătorii tribunalului din Richmond în verdictul lor în unanimitate, relatează Digi24.

Convins de supremaţia albilor asupra altor rase pe care le considera inferioare, Dylann Roof a tras de 77 de ori într-o biserică metodistă din Charleston pe 17 iunie 2015. A ucis nouă enoriași de culoare care veniseră la o întâlnire de studiu biblic. Tânărul avea atunci doar 21 de ani.


    Emanuel African Methodist Episcopal ChurchFoto: Getty Images
Emanuel African Methodist Episcopal ChurchFoto: Getty Images

Emanuel African Methodist Episcopal Church, locul unde s-a petrecut tragedia, este un simbol al luptei împotriva sclaviei și reuneşte cea mai veche comunitatea neagră din acest oraş istoric din epoca plantaţiilor, situat în sud-estul SUA.

Condamnatul, acum în vârstă de 27 de ani şi deţinut într-un penitenciar, nu riscă să fie executat prea curând, întrucât administraţia preşedintelui Biden a impus luna trecută un moratoriu asupra execuţiilor federale.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net