Elon Musk, patronul Tesla, mai bogat cu 36,2 miliarde de dolari în doar o singură zi

Ultima actualizare:

    Elon Musk este cel mai bogat om din lume
Elon Musk este cel mai bogat om din lume

Elon Musk este cel mai bogat om din lume și nu vrea să se oprească aici. Marți, el a dat o nouă „lovitură” și s-a îmbogățit peste noapte cu încă 36 de miliarde de dolari. Vorbim despre o sumă absolut halucinantă pe care a câștigat-o după ce acțiunile Tesla au urcat la începutul săptămânii cu 12,6%.

Acțiunile producătorului de automobile electrice au urcat luni cu 12,6% după ce a încheiat un acord pentru vânzarea a 100.000 de vehicule către firma de închirieri auto Hertz, potrivit Mediafax.

Tesla este de ceva timp cel mai valoros producător auto din lume, dar mărci precum Ford și GM produc mai multe mașini. Astfel că, timp de ani de zile Tesla s-a luptat să își sporească producția de mașini, ceea ce i-a determinat pe unii investitori să speculeze că va da faliment. Dar anul trecut, compania condusă de miliardarul Elon Musk și-a îmbunătățit activitatea și a devenit profitabilă pentru prima dată, ceea ce a determinat acțiunile sale să crească susținut. Contractul cu Hertz este cea mai mare comandă de închiriere de mașini electrice din istorie și este considerat un nou vot de încredere, scrie Digi24.

Elon Musk deține și Space X, care valorează 100 de milioane de dolari

Mașinile Tesla au o autonomie de aproximativ 320 de kilometri la o încărcare, dar există o lipsă de infrastructură de încărcare în SUA - un lucru pe care administrația Biden speră să îl schimbe. „Vehiculele electrice sunt acum mainstream și abia acum am început să vedem creșterea cererii și a interesului la nivel global”, a declarat șeful interimar al Hertz, Mark Fields.

Acțiunile Tesla au închis luni la un nivel record de 1.024,86 de dolari. Participația de 23% a lui Elon Musk valorează acum aproximativ 230 de miliarde de dolari, potrivit Refinitiv, citat de Reuters. SpaceX, al cărui CEO este Elon Musk, valorează 100 de miliarde de dolari. Bloomberg notează că valoarea lui Musk (288,6 miliarde de dolari), care este și acționar majoritar la SpaceX, a depășit-o pe cea a corporației Exxon Mobil (272,43 miliarde de dolari).

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net