Orașul din Europa unde a nins în plină vară. Temperaturile au scăzut amețitor, iar stratul de zăpadă depus este unul consistent

Vremea a luat-o razna! Într-o țară din Europa a nins în plină vară! Temperaturile au scăzut brusc, iar în unele regiuni a început să ningă exact ca în mijlocul iernii, lucru total neobișnuit pentru această perioadă a anului. Stratul de zăpadă a atins înălțimi de peste 10 centimetri.

Ninsori ca în mijlocul iernii în plină vară, într-o țară din Europa / foto: arhiva Click!
Ninsori ca în mijlocul iernii în plină vară, într-o țară din Europa / foto: arhiva Click!

A nins ca-n povești duminică, 23 iunie 2024, într-o zonă a Italiei. Concret, este vorba despre zona Passo dello Stelvio (Pasul Stelvio) acolo unde, localnicii au fost surprinși de stratul de zăpadă de peste 10 centimetri și de valul de frig apărut peste noapte. Meteorologii susțin că acest fenomen neobișnuit este cauzat de o masă de aer rece care provine din Islanda, ducând la scăderea bruscă a temperaturilor în Italia.

De asemenea, meteorologii prognozează că vremea răcoroasă va persista cel puțin până joi, continuând să surprindă locuitorii și să creeze condiții neobișnuite pentru această perioadă a anului.

La altitudini de 2300-2400 de metri, ninsoarea a fost abundentă, iar în zona Passo dello Stelvio, zăpada a atins înălțimi de până la 10 centimetri, transformând peisajul într-o scenă de basm. 

Pasul Stelvio, cunoscut și sub numele de Passo dello Stelvio, este una dintre cele mai spectaculoase și provocatoare treceri montane din Europa. Situat la o altitudine de 2.757 de metri în Italia, acest pas alpin este renumit pentru serpentinele sale uimitoare și peisajele impresionante.

A nins și anul trecut în Italia

Nu este prima dată când Italia a fost „lovită” de ninsoare în plină vară! Anul trecut, după săptămâni de caniculă, pentru italieni a venit iarna la începutul lunii august. Mai exact, pe vârfurile Dolomiților a nins din abundență, iar turiștii au construit și oameni de zăpadă.

De asemenea, atunci, la altitudinea de peste 3.343 de metri, temperaturile au ajuns la -6 grade Celsius, astfel că ploile abundente aduse de furtuna Patricia s-au transformat în ninsoare. Spre fericirea localnicilor, dar și a turiștilor, fenomenul a fost de scurtă durată. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
florin nita romania euro 2024 facebook jpg
image
image
image
image
image
image
Kate Middleton  sursa foto   GettyImages jpg
cenusa jpg
plante care elimina energia negativa din casa jpg
netflix pixabay png
Iancu de Hunedoara png
tren deraiat 08, foto ISU Teleorman
titanic adobestock jpg
FotoJet (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net