Regele Charles, decizie neașteptată în timpul vizitei din România. Monarhul renunță la una din casele sale. Unde se află proprietatea și cât a costat

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

Regele Charles al III-lea (74 de ani), aflat în aceste zile în România, îşi va lua rămas bun de la una dintre casele sale din Ţara Galilor. Aceasta proprietate, numită Llwynywermod, se află în lanțul muntos Brecon Beacons și este însoțită de o magazie veche, clădiri agricole și un teren extins de 192 de hectare. Care este motivul din spatele deciziei și cât a costat proprietatea.

Regele Charles renunță la una dintre casele sale din Țara Galilor / Foto: Twitter
Regele Charles renunță la una dintre casele sale din Țara Galilor / Foto: Twitter

Cu toate că Regele Charles al III-lea (74 de ani) a exprimat pasiunea sa față de Țara Galilor, s-a decis să renunțe la această proprietate, numită Llwynywermod, aflată pe lanțul muntos Brecon Beacons. Suveranul britanic plătea chirie pentru această proprietate de când Prinţul William a moştenit titlul de Duce de Cornwall la moartea Reginei Elizabeth II, în septembrie 2022. 

De ce a luat această decizie și cât a costat proprietatea

Achiziționată în 2007 pentru suma de 1.4 milioane de euro, de către Ducatul de Cornwall, în numele Prințului de Wales de atunci, în ciuda faptului că va rămâne „pasionat” de Ţara Galilor, Regele Charles al III-lea a decis să renunţe la această casă pentru că era „puţin probabil” să o folosească frecvent.  

Potrivit Palatului Buckingham, monarhul a notificat Ducatul de Cornwall, la începutul acestui an, că va renunța la contractul de închiriere al conacului, care urmează să expire în această vară. Proprietatea este însoțită de o magazie veche, clădiri agricole și un teren extins de 192 de hectare. De asemenea, la cererea suveranului britanic, au fost plantați, în grădinile proprietății, șase arțari care au format o alee de arbori, absolut încântătoare, cu ocazia nunții Prințului William și a Ducesei de Cambridge, Kate Middleton, în anul 2011, relatează Adevărul.ro. 

Regele Charles al III-lea este, în acest moment, în vizită în România, fiind prima țară vizitată după încoronarea sa pe tronul Marii Britanii. La nici o lună de când a preluat, oficial, conducerea țării sale, monarhul englez a decis să facă o vizită personală în țara noastră. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

image
image
image
image
image
image
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net