A început campania de plantare în sectorul 6. 2.000 de arbori vor fi plantați în această toamnă

Ultima actualizare:

    Primii arbori au fost plantați pe scuarul central, de pe strada Apusului, din MilitariFotografii: Primăria Sectorului 6
Primii arbori au fost plantați pe scuarul central, de pe strada Apusului, din MilitariFotografii: Primăria Sectorului 6

Primăria Sectorului 6, prin Administrația Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (ADP) Sector 6, a început astăzi, 20 septembrie, o amplă campanie de plantare. În jur de 2.000 de arbori, frasin, tei, arțari, vor ajunge în pământ, în această toamnă.

Plantările vizează, îndeosebi, aliniamentele marilor bulevarde, parcurile și grădinile de cartier. Primele lucrări de plantare au început în cartierul Militari, pe scuarul central, de pe strada Apusului.

A început campania de plantare în sectorul 6. Primarul Ciprian Ciucu. ”Pământul este contaminat” 

“Azi a debutat campania de plantare a copacilor pe care am promis-o la începutul verii. Peste vară ne-am pregătit, am inventariat alveolele în care lipsesc copacii, am făcut analiza solului, am achiziționat arborii, am planificat intervențiile. Cel mai indicat moment pentru plantare este perioada de repaus vegetativ, acea fază din ciclul anual al plantelor în care activitatea metabolică a acestora este minimă. Plantarea în perioadă de repaus asigură arborelui nou plantat timp pentru dezvoltarea corespunzătoare a rădăcinilor până la pornirea acestuia în vegetație” , a spus Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6.


    Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, a fost prezent la acțiunea de plantare
Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, a fost prezent la acțiunea de plantare

Totodată, acesta a explicat faptul că în sectorul 6 pământul este de prostă calitate, astfel că au fost nevoiți să aducă unul bun din afara Capitalei. Altfel, risca să nu se prindă nimic, la fel cum s-a întâmplat în alți ani.

”O problemă este calitatea solului, în special în alveolele de pe bulevarde. Pământul este contaminat, acid și reprezintă principala cauză pentru care plantările anterioare au eșuat. Ne-am pregătit pentru a aduce sol fertil din afara Bucureștiului. Deoarece am angajat horticultori, știm că trebuie să plantam specii ale căror rădăcini merg în pământ pe verticală și nu pe orizontală, ca peste ani să strice trotuarele”, a mai precizat edilul.  

Astfel, în toamna acestui an, în jur de 2.000 de copaci vor ajunge pe aliniamentele stradale și în parcuri.

  • În cartierul Militari arborii vor fi plantați pe străzile: Bdul. Iuliu Maniu, Valea Cascadelor, Șos Virtuții, Str. Dezrobirii, Str. Moinești, Str. Apusului, Bd. Uverturii, Bd. Preciziei;
  • În Crângași-Giulești: Calea Giulești, Bd. Constructorilor, Calea Crângași;
  • În Drumul Taberei: Bd. Drumul Taberei, Bd. Ghencea, Str. Sibiu, Str. Valea Argeșului, Str. Valea Ialomiței, Str. Valea Oltului, Str. Romancierilor, Str. Brașov, Drumul Sării, Str. Râul Doamnei;
  • În parcurile Tudor Vladimirescu, Marin Preda, Nicolae Filimon, și Parcul Cinema Giulești.

”Vor fi plantați, în principal, arbori tineri cu balot de pământ, cu circumferința trunchiului de 16-18 cm și 20-28 cm, măsurată la un metru de la bază, și cu înălțimea exemplarului corespunzătoare circumferinței. În anumite situații punctuale, ADP Sector 6 are în plan și plantarea unor arbori cu o circumferința de până la 38 de cm. Pentru această primă etapă a fost aleasă specia Frasin - un arbore rezistent la ger și secetă, precum și la poluarea din marile orașe”, au anunțat reprezentanții Primăriei Sectorului 6.

Speciile de arbori plantate în cadrul campaniei, în sectorul 6

În cadrul campaniei, care se va desfășura până la primăvară, vor fi plantate diverse specii: frasin, salcâm japonez, tei, stejar roșu american, paltin, arțar.

Au fose alese speciile de foioase pentru că plantarea se poate face din toamnă, după căderea frunzelor, până în primăvară.

Dacă temperatura din timpul iernii este peste 5 grade Celsius, iar solul nu este înghețat plantările pot continua.

Pentru a fi siguri că toți copacii se prind în pământ, muncitorii de la ADP îi vor uda după un grafic bine stabilit.

Citește și: 

Simona Gherghe a plantat copaci de Ziua Europei. În aceeași zi, fiul ei a făcut doi anișori

Poluare record în București. 7 metode să te ferești de otrava din aer

image
image
image
image
image
image
Dublin 1b jpg
Papusi 1b jpg
coffee 791045 1280 jpg
rusalii jpg
incaierare bataie agresiune
silhouette 3777403 1280 jpg