Ce întrebări conțin formularele de vaccinare din școli

Ultima actualizare:

    Părinții vor primi formularele la început de an școlar, dar nu sunt obligați să le completezeFoto: Pixabay
Părinții vor primi formularele la început de an școlar, dar nu sunt obligați să le completezeFoto: Pixabay

La 13 septembrie, odată cu începerea școlii, părinții vor primi spre completate formulare de vaccinare a copiilor, în care trebuie să răspundă la două întrebări, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acestea sunt: „Copilul este vaccinat, sau nu?” și, în cazul în care nu este vaccinat, „Ați fi de acord sau nu pentru a fi vaccinat?”.

Sunt întrebări simple, care nu „manipulează”, nici nu „vizează date medicale cu caracter confidențial”, așa cum acuză, inflamându-se, un ONG numit „Alianța Părinților”. Completarea acestui formular este opțională. „Nu există sancțiuni pentru părinții care nu răspund, dar îmi place să cred că vor fi foarte puțini aceia care nu vor răspunde”, adaugă ministrul Educației, citat de edupedu.ro.

Ce se întâmplă cu rezultatele sondajului? Datele vor ajunge la DSP-uri și, în cazul în care sunt mai mulți elevi care doresc să se vaccineze într-o școală, autoritățile pot organiza echipe mobile de vaccinare în cadrul instituțiilor de învățământ. „Riscul este să răspundă foarte mulți părinți cu nu, dar atunci măcar știm și noi cum stăm, ca să eliminăm orice iluzie. Nu suntem de acord cu vaccinarea, dar în același timp vrem ca școlile să fie un mediu sigur”, mai spune Sorin Cîmpeanu.

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net