Ce sumă plătești lunar pentru o Dacia Duster. Cât e rata, de fapt, dacă o cumperi în leasing pe 4 ani

Cei mai mulți dintre noi putem avea impresia că atunci când achiziționăm un obiect în rate, mai ales unul mai scump, precum o mașină, ieșim în câștig, iar cheltuielile nu vor fi atât de mari și de dificile pentru portofelul nostru. Ei bine, chiar așa și este în realitate? Mulți români pot fi surprinși de cât trebuie să scoată din buzunar în fiecare lună, dacă cumpără o Dacia Duster în leasing pe 4 ani.

Cât plătești, de fapt, pentru o Dacia Duster în rate / foto: IStock
Cât plătești, de fapt, pentru o Dacia Duster în rate / foto: IStock

Primul impuls pentru cei mai mulți dintre noi este să avem impresia că ratele sunt mai avantajoase, atunci când cumpărăm un produs. Mai ales dacă vorbim despre ceva mai scump, cum ar fi o mașină, acel preț inițial ni se poate părea mult prea piperat pentru bugetul nostru, așa că alegem să apelăm la ajutorul ratelor, pentru a ne face viața mai ușoară.

Însă, chiar ne ne va rămâne portofelul mai plin, dacă apelăm la cumpărarea unei mașini în rate? Ei bine, o bună parte dintre români pot fi surprinși să afle care este, de apt, realitatea în cifre!

De exemplu, dacă vorbim despre achiziționarea unei mașini Dacia Duster, putem avea impresia că este o afacere mult mai avantajoasă să apelăm la rate! Însă, cât trebuie, de fapt, să scoatem din buzunar, pentru o perioadă de 4 ani!

Cât ajungi să plătești pentru o mașină

Ei bine, în asemenea situații, mulți dintre noi pot fi tentați să apeleze la un leasing operațional, pentru care vor plăti o anumită sumă, de-a lungul perioadei din contract! Dacă vorbim despre o Dacia Duster, acea sumă lunară pe care veți fi nevoit să o plătiți poate fi de 575 de euro! Inițial, pare o afacere destul de bună! Însă, odată ce adunăm banii la final, vom vedea că poate ar fi fost mai înțelept să facem un efort financiar inițial, decât să ne lăsăm pe mâna opțiunii ratelor!

La finalul perioadei de 4 ani, în total, veți plăti pentru mașină suma de 27.000 de euro! Iar dacă vă întrebați de ce este acest lucru o problemă, ei bine, prețul unei Dacia Duster este de sub 22.000 de euro!

image
image
image
image
image
image
TRANSPLANT INIMA ARTIFICIALA jpg
bani freepik jpg
DJ Lalla Laura Rosca Sursa Facebook LR jpg
Regina Victoria   profimedia 0214206946 jpg
Autostrada 0 jpg
acoperamantul maicii domnului foto stefan cojocariu jpeg
pensie jpg
image
actualitate.net