Cea mai mare navă de război a României intră în reparații. Cum arată

Ultima actualizare:

    Fregata ”Mărășești” este nava amiral a flotei militare româneFoto: adevărul.ro
Fregata ”Mărășești” este nava amiral a flotei militare româneFoto: adevărul.ro

Cea mai importantă navă a Marinei Militare Române, fregata ”Mărășești”, intră în reparații. Lucrările presupun repararea a tot ce înseamnă funcționarea și armamentul vaporului, cel mai mare bastiment de război care a părăsit vreodată șantierele navale române. ”

Lucrările de reparații la vasul amiral” al flotei militare române, Fregata ,,Mărășești” erau așteptate de zeci de ani. Ministerul Apărării Naționale a anunțat zilele trecute în sfârșit organizarea unei licitații pentru reparații și andocare la fregata ,,Mărășești” relatează replicaonline.ro

Ce se știe despre licitația de reparare a fregatei ”Mărășești”

Valoarea totală a lucrărilor de reparații va fi de 15.608.014,44 lei. Ofertele pot fi depuse până pe 22 octombrie 2021. Mai exact, Ministerul Apărării Naționale, prin U.M. 02022 Constanța, a publicat deja anunțul de licitație cu privire la repararea și andocarea pentru Fregata „Mărășești„ (F 111). Achiziția a fost lansată pe data 17 septembrie a.c., iar termenul limită pentru primirea ofertelor este 22 octombrie a.c..  

Ce trebuie să știi despre fregata ”Mărășești

Fregata ”Mărășești” (cu indicativul F 111) a fost construită la șantierul Naval Mangalia între anii 1979-1985 și este cea mai mare navă de război construită vreodată în România scrie sursa citată. A intrat în serviciul Marinei Militare în luna august 1985, fiind clasificată crucișător ușor port-elicoptere și a primit numele de Muntenia. Imediat după Revoluţia din 1989, nava s-a numit Timişoara, în memoria victimelor din oraşul de pe malul Begăi. Odată cu schimbarea numelui, a fost retrogradată în clasa distrugătoarelor. Totuşi, această denumire a fost de scurtă durată, de doar câteva luni. Ulterior, nava a fost rebotezată Mărăşeşti, în cinstea înaintaşei sale, distrugătorul Mărăşeşti, cu care România a luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial, alături de Mărăşti, Regele Ferdinand şi Regina Maria.  În plus, nava a primit şi o altă încadrare: în clasa fregatelor.

Citiți și

Cele mai importante nave militare românești pot fi vizitate pe 11 și 12 august

Sea Breeze 2021. Cel mai mare exercițiu NATO cu 40 de nave de război a început în Marea Neagră

Date tehnice fregata Mărășești

Deplasament (To): 5790 (încarcare maximă)

Dimensiuni (metri: lungime x lățime x pescaj): 144,6 x 14,8 x 7

Propulsie: 4 motoare Diesel; 32000 CP

Viteza (Noduri): 27

Echipaj: 270 (25 ofițeri)

Armament:

Rachete: Nava-Nava: 8 buc. tip SS-N-2C (Styx)

Tunuri: 2 x AK726(cal.76mm), binate; 4x Ak-630M(cal.30mm), 6 țevi

Torpile: 2 x 3 tuburi lanstorpile (cal.533mm)

Grenade reactive: 2 x RBU 6000

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net