„Drogul violului” face tot mai multe victime! Povestea dramatică a unei femei: „Făcea duș și chiar se mira ce caută acolo”

Ultima actualizare:

O nouă situație îngrijorătoare înspăimântă atât autoritățile cât și românii obișnuiți din întreaga țară. Drogul violului, care s-a răspândit terifiant de repede de-a lungul continentului, a pătruns și la noi, chiar dând naștere cazului șocant în care o tânără de 15 ani a fost drogată și violată. Șeful Centrului Antidrog Vâlcea vorbește despre acest subiect.

Drogul violului s-a răspândit de-a lungul continentului / FOTO: Shutterstock
Drogul violului s-a răspândit de-a lungul continentului / FOTO: Shutterstock

Autoritățile încearcă să facă tot posibilul pentru a stopa răspândirea așa numitului „drog al violului”, care deja a produs tragedii de-a lungul întregului continent. Iar această substanță este deja prezentă și în țara noastră, chiar fiind responsabilă pentru răpirea și violarea unei tinere de doar 15 ani, potrivit informațiilor oferite de către adevarul.ro.

Conform sursei, șeful Centrului Antidrog Vâlcea, pe numele lui, Ionuț Pîslaru, a vorbit despre modul în care funcționează acest drog, precum și ce putem face pentru a nu cădea victimele acestuia.

Una din problemele de care se lovesc autoritățile, potrivit lui Ionuț Pîslaru, este faptul că acest drog este unul extrem de accesibil, putând fi achiziționat chiar de pe unele site-uri, la prețuri îngrijorător de mici. Iar în privința semnelor care pot indica că unei persoane i-a fost strecurată acest drog în băutură, specialistul a spus că faptul că, de fapt, este vorba de mai multe tipuri de droguri cu acest efect înseamnă și că numărul de simptome este unul variat.

„Spre exemplu, acidul Gama-Hidroxi-Butiric (GHB) produce relaxare și sedare, ketamina inhibă capacitatea de a reacționa, de a riposta”, a declarat Ionuț Pîslaru.

Cum ne putem feri de acest drog

Ionuț Pîslaru a mai spus că faptul că acest drog este strecurat, de cele mai multe ori, în alcool, îi potențează efectele. În un număr însemnat de cazuri, victimele nici nu își pot aminti ce li s-a întâmplat, lucru ce face ca numărul real de victime ale acestui drog să nu poată fi determinat cu exactitate.

În privința modurilor în care ne putem feri de acest drog, specialiștii spun că atunci când mergem într-un club, sau orice ce tip de local, să nu bem decât ce vedem că a fost preparat de către barman. În niciun caz nu trebuie să acceptăm băuturi de la necunoscuți, iar în cazurile în care trebuie să ne lăsăm băutirile nesupravegheate, să nu mai bem din ele atunci când ne întoarcem la masă, ci să comandăm altele.

Povestea uneia dintre victime

Unele dintre victime retrăiesc o parte din ce li s-a întâmplat, ca și cum ar fi asistat la un film din care n-au reținut decât unele dintre secvențe.

O vâlceancă mi-a cerut ajutorul. Locuia în București. S-a împrietenit cu un băiat, și-a dat întâlnire cu el, s-a urcat în mașina acestuia, i s-a oferit o sticlă cu apă plată, din care el nu a băut absolut deloc, iar mai departe își amintea doar frânturi... 

I s-au părut stranii mai multe lucruri: faptul că se simțea euforică și chiar a râs spunând că se îmbată cu apă, că îi era permanent sete și că a simțit că o ia cu călduri”, a mai povestit șeful Antidrog Vâlcea, pentru Adevărul.

„Și-a adus aminte că i s-a propus să meargă la mare, deși era în plină iarnă și nu s-a opus. A dus-o chiar acasă, să-și ia niște haine. Și-a amintit că era atât de setată să plece, că nici nu a mai vrut să discute cu colega de cameră. Apoi i-au revenit în minte tot felul de flash-uri: că s-au dus împreună la un hotel și a dat de bunăvoie buletinul, că făcea duș și chiar se mira ce caută acolo, că băiatul cu care plecase la plimbare era dezbrăcat pe patul de hotel... Și nu a fost doar o zi, ci mai multe”, a adăugat acesta.

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net