Fetiță de 8 ani din Vrancea dată dispărută de familie, găsită în mai puțin de o oră de un câine polițist. Cum a rezolvat Tem cazul

Ultima actualizare:

    Câinele poliţist TEM a salvat o fetiţă dispărutăFOTO: IPJ Vrancea
Câinele poliţist TEM a salvat o fetiţă dispărutăFOTO: IPJ Vrancea

Norocul unei fetițe de 9 ani din Vânători se numește Tem, patrupedul polițist de la IPJ Vrancea. În vârstă de 6 ani, câinele a găsit copila dată dispărută în mai puțin de o oră.

Tem este câine poliţist în cadrul IPJ Vrancea din anul 2015, iar în 2017 a urmat Cursul de calificare – prelucrare urmă miros uman. Așa a ajuns să fie solicitat în cazul dispariției fetiței de 9 ani din comuna Vânători. Copila nu mai fusese văzută de luni după-amiază, iar mama sa a mers imediat și a anunțat la poliție.

În urma anunţului, 15 poliţişti şi membri ai familiei au plecat să o caute în zona locuinţei, pe islazul din afara localităţii, dar şi către Crângul Petreşti. În sprijinul oamenilor a fost adus și câinele Tem împreună cu conductorul său, agentul şef de poliţie Moldoveanu Constantin.

„În aproximativ 55 de minute de la apel, datorită aportului pe care l-a avut TEM, minora a fost găsită, la aproximativ 300 de metri de locuinţă, într-o zonă cu vegetaţie”, a anunțat IPJ Vrancea, conform adevarul.ro

Citește și: 

Șuier, câinele vedetă al Poliției Române care are pagină de Facebook

Cel mai bun agent. Voc, spaima traficanților de țăgări

image
image
image
image
image
image
student 849825 1920 jpeg
seism jpeg
seism jpeg
decoruri paste 3 jpg
elon musk conturat pe fundal albastru Twitter shutterstock 2221703039 jpg
pard din istambul plin de lalele jpg