Gabriel Bădălău, iubitul Biancăi Drăgușanu, acuzat de DNA de dare de mită

Ultima actualizare:

Vremuri grele pentru familia Bădălău, baronii Giurgiului. Gabriel Bădălău, fiul fostului vicepreşedintele al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi Niculae Bădălău, a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA pentru dare de mită. Junele Bădălău este fostul soț al artistei Claudia Pătrășcanu și actualul iubit al mondenei Bianca Drăgușanu 

Bianca Drăgușanu și Gabriel Bădălău
Gabriel Bădălău a devenit cunoscut după ce a început relația cu Bianca Drăgușanu. Foto: bzi.ro

Este vorba de un dosar disjuns din cel al tatălui său, cercetat și el într-un dosar de dare de mită. Este vorba de o speță în care acuzațiile procurorilor DNA sunt că s-au oferit bani primarului unei comune din Giurgiu pentru ca acesta să continue să facă plăţi în cadrul unui contract, chiar şi pentru lucrări neconforme. 

Ce spune DNA despre Gabriel Bădălău 

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând din 22 martie, a unui inculpat, administrator al unei societăţi comerciale, pentru dare de mită. 

”În contextul derulării unui contract încheiat de primăria unei comune cu o asociere de firme (din care făcea parte şi societatea administrată de inculpat), ce avea ca obiect «Înfiinţare reţea de alimentare cu apă în satele ….., comuna ….., judeţul Giurgiu», în lunile octombrie 2021 şi noiembrie 2022, omul de afaceri, cercetat în prezenta cauză, împreună cu o altă persoană, i-ar fi oferit, prin intermediar, primarului comunei respective un procentaj de 7% (344.000 lei) din valoarea contractului, pentru ca, în schimb, acesta din urmă să efectueze în continuare plăţile către firma respectivă, chiar şi pentru lucrări neconforme”, arată DNA, într-un comunicat de presă transmis miercuri și preluat de news.ro 

Astfel, în 25 noiembrie 2022, prin acelaşi intermediar, i-ar fi fost remisă primarului suma de 35.000 lei, reprezentând o primă tranşă din suma promisă iniţial. 

Mai poate să se întâlnească Bădălău cu Bianca?  

Răspunsul este simplu: da, dacă nu este implicatăîn dosar și nu „cade” pe interceptări că a vorbit cu „iubi” despre dosar. Cât timp se află sub control judiciar, DNA afirmă că suspectul trebuie să respecte o serie de obligaţii: 

-să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar,  

-să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent,  

-să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.  

”Inculpatului i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, se mai arată în comunicatul DNA conform sursei citate 

Contactat de click.ro și întrebat despre noua postură în care se află, Gabriel Bădălău a declarat sec:„Nu comentez. Mulțumesc”.

Niculae Bădălău, tatăl lui Gabriel Bădălău este sub control judiciar  

Niculae Bădălău l-a tras practic după el în dosar și pe fiu. Cel mai puternic om din Giurgiu cum era numit cândva „baronul” Niculae Bădălău, a fost arestat pentru 30 de zile, pe data de 28 noiembrie pentru dare de mită și trafic de influență. În 10 martie, instanța i-a făcut un cadou, l-a plasat sub control judiciar. 

De la ce a pornit dosarul familiei Bădălău 

”În datele de 09.08.2022 şi 19.11.2022, inculpatul Bădălău Niculae, în calitatea menţionată mai sus, i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind «Reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă…», estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA, unei societăţi administrată de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unei persoane din conducerea Companiei Naţionale de Investiţii (C.N.I.), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanţarea a două proiecte depuse la această instituţie de către primăria respectivă.  

În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeaşi primărie îl avea încheiat cu aceeaşi societate comercială, privind «Înfiinţare reţea de alimentare cu apă …», inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit edilului mai multe sume de bani pentru ca în schimb acesta să efectueze în continuare plăţile către firma respectivă, chiar şi pentru lucrări neconforme”, au susţinut procurorii, în ordonanţă.  

Conform sursei citate, în acelaşi context, după ce, în 19 noiembrie 2022, Bădălău i-ar fi promis primarului remiterea a 7% din valoarea contractului menţionat (4.903.959,97 lei fără TVA), dar şi dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmărea să o obţină pentru aceeaşi firmă de la primăria respectivă, în 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiaşi om de afaceri, i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă.  

În total, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului suma totală de 170.000 euro, ce reprezintă 7% din valoarea celor două contracte. Bădălău senior a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă şi dare de mită în formă continuată, în dosarul în care a fost arestat la sfârşitul lunii noiembrie. 

image
image
image
image
image
image
Picnic regele Charles Valea Zalanului 3 iunie 2023 (6) jpg
Imagine WhatsApp 2023 06 03 la 17 52 36 jpg
concediul de odihnă
laboratory 2815641 1280 jpg
mancare jfif
Papa Francisc copii Budapesta Vatican News jpg