Horia Alexandrescu a murit. Jurnalistul, diagnosticat cu o boală incurabilă

Ultima actualizare:

    Horia Alexandrescu a murit la vârsta de 74 de anifoto: captură video/TVR 1
Horia Alexandrescu a murit la vârsta de 74 de anifoto: captură video/TVR 1

Horia Alexandrescu, ziarist, director şi fondator al unor gazete din peisajul media de după anul 1989, a murit la vârsta de 74 de ani. Anunțul a fost făcut de către fiica sa.

Jurnalistul Horia Alexandrescu a murit luni, 20 septembrie. Potrivit unor surse Antena 3, citate de dcnews.ro, Horia Alexandrescu ar fi fost diagnosticat cu cancer la plămâni și era internat în spital.

„Tata a plecat”, a scris Anca Alexandrescu, luni dimineață, pe contul de Facebook, fără să dea alte detalii.

„Nu cred… Dumnezeul să-l ierte! Gânduri bune, Anca!”, a comentat fosta mare campioană la atletism Gabriela Szabo.

Cine a fost Horia Alexandrescu

Horia Alexandrescu a absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport şi Facultatea de Ziaristică, din cadrul Academiei „Ştefan Gheorghiu". A debutat în presă în anul 1971 la ziarul Sportul. Din anul 1977, a scris la Scânteia Tineretului, iar din 1989 a activat la secţia sport a Tineretului Liber. Începând cu 1989 a fost secretar general de redacţie la Tineretul Liber, iar apoi redactor-şef adjunct la aceeaşi publicaţie. În anul 1990, a înfiinţat „Sport Star", un ziar de sport care nu s-a bucurat de succes. 

În toamna anului 1990, alături de Adrian Sârbu şi de alţi cinci jurnalişti a fondat cotidianul Curierul Naţional, fiind totodată şi directorul general al publicaţiei. În 1992 vinde toate acţiunile pe care le avea la Curierul Naţional, iar în 1993 părăseşte ziarul înfiinţat în 1990 şi pune bazele unui nou cotidian, Cronica Română. Părăseşte acest ziar în anul 2001 şi înfiinţează cotidianul Independent.

În 2004, a realizat şi moderat o emisiune la Televiziunea Română, „Cafeneaua politică", emisiune premiată cu Premiul pentru jurnalism „Pamfil Şeicaru". 

image
image
image
image
image
image
Dublin 1b jpg
Papusi 1b jpg
coffee 791045 1280 jpg
rusalii jpg
incaierare bataie agresiune
silhouette 3777403 1280 jpg