Mărturiile scandaloase ale duhovnicului Visarion Alexa: „Soția mea are 40 de ani, dar arată ca de 18”

Părintele Visarion Alexa a devenit subiect de știri, de aproape două săptămâni, însă într-un context total diferit față de cel cunoscut publicului larg și de către enoriașii creștin-ortodocși. O filmare cu duhovnicul din timpul unor predici dezvăluie o altă latură scandaloasă. Este vorba despre mărturiile preotului cu privire la soția lui, pe care o asemăna cu „o puștoaică de 18 ani.”

Adorat de sute sau mii de ortodocși pentru carisma duhovnicească

Carismaticul duhovnic din sectorul 6 al Capitalei era cunoscut în întreaga țară, având sute sau chiar mii de fani, în rândul creștin-ortodocșilor.

Visarion Alexa, prin stilul său modern de a aborda subiectele sociale cotidiene, printr-o retorică „țesută” pe înțelesul tuturor, a căpătat notorietate, fiind invitat la conferințe, dezbateri televizate sau online, prin canalele de comunicare private ale reprezentanților societății civile sau la posturile coordonate de Biserica ortodoxă Română.

Vezi și: Părintele Visarion Alexa era prieten de doi ani cu femeia care îl acuză de agresiune sexuală

În 2019, pe vremea când avea trei copii, Visarion Alexa a fost invitat să vorbească unui public tânăr, în cadrul „Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Moldova”, la Iași. Prelegerea părintelui s-a numit „Curs de supraviețuire urbană”. Doar că, la început, a scăpat o declarație scandaloasă, care capătă anvergură și mai mare în lumina evenimentelor recente.

Am trei fete. Patru, cu tot cu soția mea. Fac o paranteză, pentru că dacă ele își lasă codițe și ieșim împreună pe stradă, eu cu bărboiul ăsta, lumea zice că le-am răpit, săracele. Deși are 40 de ani, soția mea arată ca o puștoaică de 18 ani.”, a spus părintele Visarion Alexa, aruncând o privire intensă și mieroasă cuiva din public.

Declarația scandaloasă și modul suav de exprimare capătă altă anvergură, în contextul actual, depășind, parcă, declarația din vară a lui George Buhnici care își prezenta soția în fața camerei video lăudând-o pentru „trupul de minoră”.

Citește și: Părintele Visarion, incriminat de stenograme compromițătoare?: «Te deranjează că te-am atins»

De altfel, în cadrul întâlnirii din 2019, Visarion Alexa promova spovedania. Ascultându-i acum prelegerea, aparent nevinovată, de la acea vreme, în lumina evenimentelor recente, se conturează o situație cu adevărat sinistră.

Nu vă spovediți la oricine, la orice preot! Vă dau un sfat prietenesc. Dacă nu e blând și înțelegător cu tine, indiferent în ce situație te-ai afla, fugiți, că v-o încasați! Iese rău... Căutați un duhovnic mai blând decât mama. Care să se poarte cu dumneavoastră ca și cu copilul lui”, spunea Visarion Alexa, în 2019.

Acuzat de agresiune sexuală!

Părintele Visarion Alexa se află sub control judiciar, după ce o enoriașă l-a acuzat de agresiune sexuală. Aceasta ar fi venit la duhovnic pentru spovedanie, preotul ajungând, conform declarațiilor acesteia, cu mâna în zonele intime ale femeii de 37 de ani.

Nu rata nici: Preotul Visarion Alexa, acuzat de încă cinci femei

În urma primelor acuzații de agresiune sexuală ale enoriașei, recunoscute de preot în fața anchetatorilor, a apărut o avalanșă de acuzații similare, unele nedemonstrate încă sau prescrise. O enoriașă, însă, a publicat un schimb de discuții purtate prin mesaje text, purtate, aparent, cu Visarion Alexa.

Acesta i-ar fi cerut insistent să o vadă, după ce i-ar fi adresat niște mesaje deplasate, argumentând prin faptul că o știa pe enoriașă de când era copil. În total, cinci enoriașe s-au plâns de avansuri sexuale din partea duhovnicului.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!      

foto 1   Marian Olteanu si Denis Hanganu bataieB jpg
dorobantu mana jpg
Dana Savuica si sora Gabriela, foto OK jpg
shutterstock 2211785457 jpg
cornel ciupercescu captura youtube jpg
shutterstock 450568075 jpg
sharoma tzanca uraganu jpg
Culoarea anului 2023 - Viva Magenta, sursă foto: Captură Instagram Pantone
image png
Lupte in apropiere de Bahmut Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
incendiu jpeg
ID57116 INQUAM Photos Octav Ganea jpg
Culoarea anului 2023 - Viva Magenta, sursă foto: Captură Instagram Pantone
calendar ortodox 2021 5 decembrie sfantul cuvios sava cel sfintit jpeg
shutterstock 2211785457 jpg
foto3 timisoara INQUAM Photos Virgil Simonescu jpg