Mulți pacienți Covid se plâng de pierderea părului. Două surori care au o afacere cu peruci au simțit diferența: «În pandemie, ne-a crescut cererea»

Ultima actualizare:

    Sabina Stoica
Sabina Stoica

De aproape zece ani, surorile Sabina şi Andra Stoica şi-au dezvoltat un business în domeniul frumuseţii: vând peruci şi extensii de păr, de toate lungimile. Au două magazine în Bucureşti şi zeci de femei le trec pragul zilnic pentru achiziţionarea acestor accesorii capilare. În pandemie, cererea a crescut pentru că multe femei care au trecut prin boală s-au confruntat cu căderea părului. 

Totul a pornit în anul 2012, dintr-o pasiune pentru frumos. Sabina Stoica avea aproape 24 de ani, fiind proaspăt absolventă de ASE, în Bucureşti, când împreună cu sora ei mai mică, Andra, şi ea studentă la aceeaşi universitate, au decis să-şi creeze propriul brand, astfel au deschis un magazin de peruci şi extensii în Pache Protopopescu. „Urmează să serbăm 10 ani de când suntem pe piaţă. La momentul respectiv extensiile erau o noutate în România,  se găseau foarte rar şi doar câteva persoane le aduceau, în cantităţi foarte mici. Noi ne doream păr lung şi bogat, să ne facem coafuri extravagante, dar de unde le procuram erau scumpe, greu de găsit şi necalitative. Am început să căutăm, am văzut unde se fabrică cel mai mult şi am adus şi noi. Prietenelor noastre li s-a părut foarte tare, au vrut şi ele şi aşa am început să aducem şi pentru ele, şi pentru că  cercul de fete s-a mărit, ne-am gândit să facem o afacere în sensul ăsta. Iniţial am început cu magazin online de extensii, apoi ne-am gândit şi la peruci. Am testat mai multe fabrici, ne-au trimis mostre, am fost acolo, am văzut procesul de fabricare şi am decis să ne realizam produsele într-o fabrică din Asia”, ne-a spus Sabina Stoica.

Acum, zeci de persoane le trec pragul zilnic, de la fete de 18 ani, până la doamne în vârstă. Sunt studente, femei obişnuite sau femei cu funcţii: judecătoare, medici, actriţe. „60%  dintre femei cumpără peruci în scop cosmetic, să îşi schimbe lookul, să arate bine, sau folosesc acest accesoriu pentru a nu mai mearge la coafor, din lipsă de timp. Apoi avem un procent de 40% femei care apelează la peruci din cauze medicale, fie că urmează un tratament pentru regenerarea părului, care a picat din  cauza problemelor medicale, boli autoimune. Un efect secundar al COVID-ului e căderea părului. În urma bolii, multor femei li s-a rărit părul şi urmează un tratament medical. Până li se regenerează părul, apelează la peruci”, ne-a mai spus Sabina. 


    Preţurile diferă în funcţie de calitatea şi lungimea perucilor: de la 159 de lei la 9.000 de lei
Preţurile diferă în funcţie de calitatea şi lungimea perucilor: de la 159 de lei la 9.000 de lei

Click! spuneCostul unei peruci din păr natural începe de la 450 de lei şi ajunge până la 9.000 de lei, în funcţie de lungime şi de modul în care e cusută. Cele din fibră specială sau fibră sintetică încep de la 159 de lei şi ajung la 630 de lei. 

«Am avut foarte mulţi pacienţi COVID cărora le-a căzut părul»

Tuse, febră, stare de oboseală, durere în gât, dificultăţi de respiraţie sau pierderea gustului şi a mirosului - ştim, de mai bine de un an, că sunt cele mai frecvente simptome care pot indica îmbolnăvirea de COVID-19. Pe lângă simptomele respiratorii deja cunoscute, medicii vorbesc despre căderea părului la mulţi pacienţi. 


    Profesor dr. Roxana Nemeş
Profesor dr. Roxana Nemeş

„Am avut foarte mulţi pacienţi COVID cărora le-a căzut părul”, afirmă prof. dr. Roxana Nemeş, medic primar pneumolog la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Bucureşti, şeful Laboratorului de Explorări Funcţionale respiratorii speciale din acest spital şi preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, pentru HotNews.ro.

De altfel, mai multe vedete de la noi, dar şi internaţionale s-au plâns că şi-au pierdut mare parte din podoaba capilară după ce s-au vindecat. Raluca Podea este una dintre ele.

image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net