O tânără din Iași face bijuterii din lapte matern și din cordonul ombilical. Cât durează crearea podoabelor

Ultima actualizare:

    Bijuteriile sunt lucrate din lapte maternFoto: bzi.ro
Bijuteriile sunt lucrate din lapte maternFoto: bzi.ro

În pandemie și-a descoperit talentul de a crea bijuterii! Și nu orice fel de podoabe, ci din lapte matern, cordon ombilical sau șuvițe de păr. Ieșeanca Andreea Fotica, în vârstă de 33 de ani, își vinde creațiile în toată țara, dar și în străinătate.

Andreea Fotica a început să facă bijuterii din lapte matern, cordon ombilical sau șuvițe de păr în urmă cu un an. Podoabele care ies din mâna tinerei mămici trec printr-un proces complex până să ajungă pe piață, dar asta nu o împiedică să onoreze toate comenzile. Încet-încet, ieșeanca a devenit cunoscută și are clienți din toată țara. 


    Foto: bzi.ro
Foto: bzi.ro

„În pandemie, la început, când nu erau prea multe oportunități să ieșim, uitându-mă pe Facebook, am aflat de bijuteriile cu lapte matern. Am vrut să încerc și eu, să văd dacă îmi iese. Eu sunt inginer chimist la bază și, pentru că sunt obișnuită să fac cercetare, muncind 10 ani într-o companie mai mult pe cercetare, am căutat diverse metode de conservare a laptelui matern. Prima bijuterie am făcut-o pentru mine și nu m-am gândit că se va ajunge la partea aceasta, de vânzare. Când am postat primele poze pe Facebook mi-a scris o mămică, apoi am primit tot mai multe mesaje. Eu voiam să le arăt copiilor, peste ani, ce am făcut în pandemie (n.r. – râde)”, spune Andreea Fotica pentru bzi.ro.

Crearea unei bijuterii durează 4 luni   

Tânăra antreprenoare explică faptul că procesul de fabricație a bijuteriilor este unul complex. Ea face bijuteriile din lapte matern, cu șuvițe de păr, din cordonul ombilical, cu nume, inițiale. Are nevoie de 4-5 linguri de lapte, adică 10 mililitri. „Laptele se conservă cu anumite prafuri, care îl ajută să se usuce. Laptele se usucă timp de 6-8 zile, apoi se încastrează într-o rășină epoxidică, pe bază de aur sau argint. Se pune pe straturi și e nevoie de multă atenție. La bijuteriile cu șuviță de păr, aceasta se lasă timp de 4-5 zile la uscat. Durează cam 4 săptămâni crearea unei bijuterii. Nu lucrez foarte mult la ele, dar e nevoie de supraveghere. Zi de zi le verific!”, explică Andreea.

Andreea Fotica are clienți din toată țara   

„Aceste bijuterii au apărut pentru prima dată în America, fiind făcute tot de o mămică. În România au apărut vreo 4-5 persoane care fac ce fac eu. Am primit comenzi din toată țara. Cu clienții din Iași mă întâlnesc față în față. Clientele din alte județe îmi trimit laptele congelat. Din Dâmbovița a fost cea mai îndepărtată comandă. Vara asta am avut multe comenzi, dar primesc și de sărbători. Am făcut bijuterii și pentru bunici, cu șuvița de păr a nepoților. Una dintre aceste doamne e plecată în străinătate și copiii i-au dus o bijuterie cu șuvița nepoatei”, mai spune Andreea Fotica, antreprenoare din Iași. 


    Andreea Fotica impreună cu cei doi copii ai săiFoto: bzi.ro
Andreea Fotica impreună cu cei doi copii ai săiFoto: bzi.ro

Prețurile pentru bijuteriile create de Andreea Fotica sunt cuprinse între 100 și 600 de lei. 

Citește și: 

Ai purta așa ceva? Pandativele-vagin sunt noua modă

Face bijuterii din ceasuri stricate

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net