OMS, despre a treia doză de vaccin: „Nu e nevoie de ea!”

Ultima actualizare:

    A treia doză de vaccin nu este, deocamdată, recomandată de Organizația Mondială a Sănătății
A treia doză de vaccin nu este, deocamdată, recomandată de Organizația Mondială a Sănătății

Valul 4 al pandemiei de Covid lovește din plin în întreaga lume, iar persoanele cele mai afectate sunt cele nevaccinate, copiii mici dar și tinerii. De data aceasta, ceea ce este cu adevărat alarmat e faptul că printre bolnavi se numără din ce în ce mai multe persoane care s-au imunizat deja. Este, așadar, necesară o a treia doză de vaccin? Oficialii OMS spun răspicat NU, în timp ce în America și Israel și-au anunțat intenția de a începe o nouă campanie de vaccinare în care populația să primească al doilea rapel.

OMS: „E nevoie de cercetări suplimentare”

Datele actuale nu indică faptul că este necesară efectuarea unei a treia doze de vaccin anti-COVID-19, a anunțat recent Organizația Mondială a Sănătății (OMS)

Întrebat despre necesitatea unei a treia doze de vaccin pentru a crește protecția împotriva COVID, directorul departamentului de Știință al Organizației Mondiale a Sănătății, Soumya Swaminathan, a declarat la o conferință de presă de la Geneva: „Credem că datele de astăzi nu indică necesitatea unei a treia doze”. Este nevoie de cercetări suplimentare, a adăugat Swaminathan. „Considerăm în mod clar că datele actuale nu indică faptul că rapelurile sunt necesare. Trebuie să aşteptăm ca ştiinţa să ne spună când sunt necesare rapelurile, ce grupe de persoane şi ce vaccinuri au nevoie de rapeluri”, a declarat Soumya Swaminathan, responsabila ştiinţifică de la OMS.

Când începe vaccinarea în România și cine se poate imuniza

Pe de altă parte, America a anunțat că va începe vaccinarea cu a treia doză în toamnă, în timp ce Israel a demarat deja procedura. Și România se pregătește pentru imunizarea cu al doilea rapel, a declarat recent Valeriu Gheorghiță. Însă, de-a treia doză de vaccin vor beneficia doar anumite categorii de persoane, serul nefiind indicat tuturor. 


    Valeriu Gheorghiță a declarat că a treia doză de vaccin anti Covid va fi administrată la cel puțin șase luni după al doilea rapel
Valeriu Gheorghiță a declarat că a treia doză de vaccin anti Covid va fi administrată la cel puțin șase luni după al doilea rapel

Valeriu Gheorghiță: „Trebuie să treacă șase luni de la rapel”

Valeriu Gheorghiță a declarat că administrarea celei de-a treia doze de vaccin ar putea fi demarată în octombrie. „Ne-am propus ca prima parte a lunii octombrie să fie momentul la care să putem demara administrarea celei de a treia doze cu condiția să fie îndeplinite toate etapele premergătoare și anume recomandarea de la Agenția Europeană a Medicamentului și recomandarea Centrului European de Control a Bolilor”. Medicul a ținut să precizeze faptul că al doilea rapel poate fi administrat doar persoanelor care au cel puțin șase luni de la a doua doză. „cred că cei care vor dori să facă a treia doză vor avea posibilitatea să facă acest lucru dar condiția va fi să avem cel puțin șase luni de la schema de vaccinare inițială, de la ultima doză făcută cu ocazia vaccinării”.

Bilant Covid, 25 august: 849 de cazuri noi în România

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 849 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Până la 25 august, pe teritoriul României au fost confirmate 1.092.971 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net