Orașul din România invadat de șerpi! Avertisment RO ALERT: „Închideți ușile și geamurile!”

Orădenii au primit un avertisment mai mult decât bizar, prin aplicația RO Alert. Mai precis, aceștia au fost sfătuiți de către autorități să închidă ușile și geamurile apartamentelor deoarece o mulțime de șerpi au fost semnalați în zonă. Aceștia sunt protejați prin lege, iar oamenii spun că nu reprezintă un pericol.

Șerpii au devenit o prezență comună în Oradea
Șerpii au devenit o prezență comună în Oradea

Cetățenii din Oradea au primit din partea autorităților un avertisment care sună mai mult a o scenă dintr-un film regizat de către Alfred Hitchcock, decât ceva real! Însă, se pare că mesajul primit prin RO Alert este cât se poate de real! Mai precis, potrivit informațiilor oferite de către observatornews.ro, autoritățile au avertizat că în zonă sunt o mulțime de șerpi, iar oamenii sunt sfătuiți să închidă ușile și geamurile apartamentelor. Cum aceste reptile sunt protejate prin lege, amenda uciderii unui astfel de șarpe este o sumă fabuloasă de tocmai 5.000 de lei!

Șerpii au devenit o prezență comună în Oradea de mai bine de o lună de zile, când reptilele și-au părăsit cuiburile odată cu începerea sezonului cald, pentru a căuta hrană și pentru a se împerechea. De altfel, un șarpe de dimensiuni însemnate a fost zărit chiar lângă o grădiniță de la marginea orașului! Iar alte exemplare, unele ajungând chiar la un metru și jumătate lungime, au fost văzute prin parcuri și pe aleile din Oradea.

Șerpi sunt duși în habitatul lor natural, departe de oameni

Odată ce sunt prinși de către autorități, cum aceste reptile sunt protejate prin lege, ele sunt duse în habitatul lor natural, departe de oameni. Experții au spus că șerpii dau dovadă de un comportament tipic pentru specia lor, însă numărul de șerpi zăriți de către orădeni a fost, într-adevăr, mai mare decât de obicei.

Conform sursei, oamenii au văzut adesea aceste reptile prin jurul blocurilor, ori prin parcuri. Potrivit biologilor, aceștia nu sunt periculoși, însă, normal, suntem sfătuiți ca atunci când vedem o asmenea reptilă, să ne păstrăm calmul și să nu ne apropiem de ea. Cum mișcările bruște și zgomotul vor agita aceste animale, trebuie să fim cât mai calmi posibili.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net