Orbital București. Trei instituții colaborează pentru construirea celor 10 drumuri care vor lega Capitala de Autostrada 0

Ultima actualizare:

    Zece drumuri vor lega Capitala cu viitorul Inel București, supranumit Autostrada 0
Zece drumuri vor lega Capitala cu viitorul Inel București, supranumit Autostrada 0

Primăria Capitalei, Ministerul Transporturilor și Consiliul Județean și-au propus să demareze împreună Orbital București. Este vorba despre proiectul de infrastructură care va lega orașul, dar și 30 de localități cu Autostrada 0. În acest sens, Consiliul General a aprobat un protocol de colaborare instituţională.

Protocolul reglementează modul de colaborarere interinstituţională între Ministerul Transporturilor, Consiliul Judeţean Ilfov şi Municipiul Bucureşti pentru implementarea Proiectului „Drumuri Radiale - Orbital Bucureşti”.

Acesta a fost aprobat în unanimitate de consilierii generali, cu amendamente.

Orbital București va lega marile bulevarde cu Centura și A0

Orbital București leagă marile bulevarde ale Capitalei și Șoseaua de Centură cu A0 și realizează conexiuni între localități din aria metropolitană cu viitoarea autostradă, ce va intersecta 30 de localități.

ste vorba de 10 drumuri radiale care se întimd pe 96,11 km. Totodată, s-au propus 30 de noduri și descărcări rutiere pentru conectarea acestor drumuri radiale.

Sursa de finanţare a proiectului Orbital Bucureşti se va face din Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), Program Operaţional Transport (POT) şi Bugetul de Stat/Buget Local.

Citește și: 

Orbital București. Proiectul de drumuri care vor face legătura între oraș și noua Centură București

image
image
image
image
image
image
Protest sindicate educatie greva profesori 30 mai 2023 FOTO Inquam photos Octav Ganea
Picnic regele Charles Valea Zalanului 3 iunie 2023 (6) jpg
Imagine WhatsApp 2023 06 03 la 17 52 36 jpg
concediul de odihnă
laboratory 2815641 1280 jpg
mancare jfif