Patron de la Colectiv, mesaj tulburător înainte de sentință: «Poți să fii erou sau cel mai mare criminal»

Ultima actualizare:

Costin Mincu, unul dintre patronii clubului Colectiv, a publicat luni seară un mesaj pe pagina sa de Facebook, cu doar câteva ore înainte ca judecătorii să să dea sentința definitivă în cel mai așteptat proces din România.

Costin Mincu, unul dintre patronii de la Colectiv
Costin Mincu, unul dintre patronii de la Colectiv

Curtea de Apel București ar trebui marți, 3 mai, să anunțe un verdict final în dosarul tragediei de acum șapte ani, când 64 de tineri și-au pierdut viața într-un incendiu pornit de la niște artificii. 

Costin Mincu, unul dintre patronii clubului „Colectiv”, spune că s-a împăcat cu gândul că va ajunge la pușcărie. Acesta a scris pe Facebook că nu visează la „vreo achitare” și că a renunțat de mult să creadă că „adevărul are un rol major în decizie.”

Citește și Ana Pascu a murit! După șapte ani în care l-a plâns zilnic, și-a reîntâlnit în ceruri fiul mort în Colectiv

„M-am împăcat de mult timp cu gândul că o să merg la pușcărie”

„De cât timp stau cu conservele în bagajele făcute, cred că au și expirat. M-am împăcat de mult timp cu gândul că o să merg la pușcărie și mă bucur că în sfârșit se termină toată așteptarea asta”, a scris Costin Mincu pe pagina sa de Facebook.

„Nu visez vreo achitare și asta nu pentru că mă consider vinovat, ci pentru că am renunțat de mult să cred că adevărul are un rol major în decizie.

„Ma bucur că, după simulacrul de proces de care am avut parte la Tribunalul București, măcar la Curtea de Apel am fost ascultați și probele pe care le-am adus în apărarea noastră au fost acceptate. Oricare ar fi decizia acestor judecători măcar de data asta au auzit și ce am avut noi de spus”, a adăugat fostul patron de la Colectiv.

Costin Mincu, unul dintre patronii din Colectiv: „Nu eu am organizat evenimentul!”

În mesajul postat pe rețeaua de socializare, patronul de la Colectiv explică faptul că clubul a funcționat legal, iar evenimentul nu a fost organizat de el. Costin Mincu menționează că clubul nu a adus firma de artificii și nu a decis montajul final cu artificierii, ci unul dintre organizatorii concertului a făcut acest lucru.

Citește și Piedone pregătește „ieșirea” din primărie, înainte de sentința din Colectiv

„Nu eu am organizat evenimentul! Cei doi organizatori și-au pierdut din păcate viață în tragedie, și tot din păcate unul dintre ei a fost declarat erou național, cu toate că a fost cel care a adus firma de artificii în club și a decis montajul final cu artificierii. Așa e la noi, în România, poți să fii erou sau cel mai mare criminal, după câteva săptămâni în care politicul și presa își dau mâna ca să convingă o țară întreagă că albul e negru.

E mai ușor să urli prin trompetele din media că "patronii groazei" au fost exclusiv de vină,  decât să faci reforme în instituții conduse de baroni instituționali - vezi ISU și Arafat”, a transmis fostul patron de la Colectiv.

„Pentru voi o să fie mai greu, o să rămâneți patronați de aceeași clasa politică”

Costin Mincu menționează că clubul Colectiv a avut autorizația de funcționare și acordul de funcționare. Totodată, fostul patron spune că incinta a fost controlată de Primărie, ISU și Poliție. „Toți au considerat că funcționăm legal și ne-au permis să existăm”, subliniază acesta.

„Eu mâine (marți - n.r.) plec la pușcărie, dar într-un exercițiu de speranță, vă spun la revedere! Cred că pentru mine o să fie mai ușor, nu o să mai trăiesc pe răspunderea mea. Pentru voi o să fie mai greu, o să rămâneți patronați de aceeași clasa politică, plătind taxe și impozite, dar trăind exclusiv pe răspunderea voastră”, își încheie postarea Costin Mincu. 

După o nouă amânare, Curtea de Apel Bucureşti urmează ca marți, 3 mai, să se pronunțe definitiv în dosarul „Colectiv”. Procesul s-a terminat în luna decembrie 2021, fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, fiind condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu, în timp ce patronii clubului Colectiv au primit câte 11 ani și 8 luni de închisoare.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net