Patru pacienţi cu COVID în stare gravă, transportaţi cu o aeronavă militară de la Bucureşti la Târgu Mureş

Ultima actualizare:

    Medicii încearcă să le salveze viețile pacienților internați în ATIFOTO: Unsplash.com
Medicii încearcă să le salveze viețile pacienților internați în ATIFOTO: Unsplash.com

Ministerul Apărării anunţă, vineri seară, că patru pacienţi cu coronavirus în stare gravă au fost transportaţi cu o aeronavă militară de la Bucureşti la Târgu Mureş.

„O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează, vineri, o misiune de transport umanitar, pe ruta Bucureşti-Târgu Mureş, a patru pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, aflaţi în stare gravă”, a transmis, vineri seară, Ministerul Apărării.  

Sursa citată a precizat că echipa medicală pentru monitorizarea pacienţilor pe timpul zborului este formată din specialişti din cadrul SMURD şi o echipă medicală a Bazei 90 Transport Aerian, iar transportul pacienţilor de la unităţile spitaliceşti către aeroport s-a realizat cu ambulanţe ale SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. 

Aeronava militară a decolat de la Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 19.00. Vineri, la ora 14.00, un număr de 23 de paturi ATI erau disponibile la nivel naţional pentru pacienţii cu COVID, iar în Bucureşti era două paturi, a anunţat Grupul de Comunicare Strategică, informează news.ro.

image
image
image
image
image
image
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
autostrada soarelui radio constanta 1 jpeg
Captură de ecran din 2024 03 27 la 23 11 52 png
flori jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net