S-a deschis Drumul Maramureșului, traseul turistic de peste 700 km marcați

Ultima actualizare:

    Drumul Maramureșului este trasat cu roșu și redă vârfurile de munte
Drumul Maramureșului este trasat cu roșu și redă vârfurile de munte

Asociația Origini Maramureș a deschis Drumul Maramureșului. Este vorba despre un traseu turistic de peste 700 kilometri marcați în tot județul, ce pune în evidență unicitatea regiunii.

Acesta este împărțit în 40 trasee de o zi sau jumătate de zi, unele scurte, de 7-8 kilometri, în timp ce altele au chiar și 30 kilometri lungime.

Ele conectează cele mai importante obiective de vizitat din Maramureș, precum: Centrul Vechi din Baia Mare, Lacul Albastru din Baia Sprie, Lacul Sărat din Ocna Șugatag, Satul Breb, Memorialul Durerii din Sighetu Marmației, Mănăstirea Bârsana, Mocănița din Vișeu de Sus, Parcul Natural Munții Rodnei, Parcul Natural Munții Maramureșului, Aria Naturală protejată Defileul Lăpușului. Pe parcursul traseelor, călătorii pot vizita diverși artizani locali și artiști de măști tradiționale.

Pe Drumul Maramureșului turiștii pot experimenta plimbări cu caiacul sau hidrobicicleta pe Lacul Firiza, vara pot face băi în apă sărată la Ocna Șugatag, cursuri de echitație, sporturi de iarnă, zboruri în tandem cu parapanta sau cu avion de mici dimeniuni.

Ce poți face pe Drumul Maramureșului

Totodată, pot petrece o zi în gospodăriile maramureșenilor, unde vor participa la frământarea și coacerea plăcintelor, cozonacilor a pâinii, la mulsul vacilor, oilor sau caprelor, adunatul ouălor, se pot plimba cu calul sau cu tractorul. 


    Drumul Maramureșului conectează cele mai importante obiective turistice
Drumul Maramureșului conectează cele mai importante obiective turistice

„Drumul Maramureșului nu este doar un simplu drum, ci este un drum către tine însuți, un drum de regăsire. Drumul leagă și dezvoltă comunități, este coloana vertebrală a Maramureșului și o șansă de a rămâne în istorie. Este un proiect din pasiune pentru unul din cele mai speciale locuri de pe pământ, Maramureșul. Este o potecă pe care veți găsi peisaje extraordinare, tradiții și obiceiuri ancestrale, aventură și relaxare, atracții turistice și oameni frumoși. Dar mai ales vă veți regăsi pe voi înșivă. Pe acest drum de basm, călătorii vor descoperi povești, legende, personaje și locuri care pot îmbogăți și vindeca sufletul și mintea. Așadar, recomand călătorului a-l parcurge în tihnă”, spune Matei Țiboc președintele Asociației Origini Maramureș, inițiatorul proiectului.

Drumul Maramureșului va fi extins la 1.000 km

Până la finalul anului 2022, traseul va fi extins până la 1.000 de kilometri. În curând, va fi lansată aplicația mobilă Drumul Maramureșului.

Informații despre Drumul Maramureșului și despre traseele marcate sunt disponibile pe site-ul www.drumulmaramureșului.ro și  www.sprijina.ro/cauze/impreuna-construim-traseul-drumul-maramuresului.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net