Schimbarea anvelopelor – ce aspecte luăm în calcul pentru a face cea mai bună alegere

Ultima actualizare:

Conform reglementărilor în vigoare, la un anumit număr de kilometri parcurși cu atovehiculul, anvelopele necesită schimbate. Pe lângă schimbarea care are loc între anvelopele de iarnă și cele de vară în funcție de sezon, anvelopele se uzează în timp, iar pentru a te bucura în continuare de drumuri sigure, se recomandă înlocuirea lor cu unele noi.

Pe piață la ora actuală sunt disponibile sute de modele de cauciuri, pentru toate gusturile ți buzunarele. Atunci când alegi, însă, să îți schimbi cauciucurile, trebuie să alegi un model care se potrivește autovehiculului tău, însă recomandat este să ții cont și de anumite aspecte de natură tehnică, dacă dorești ca schimbarea să fie una de lungă durată și să nu fii nevoit peste câteva luni sau un an să le schimbi din nou. Una dintre cele mai sigure alegeri în materie de anvelope o reprezintă 245 45 R18.

De ce să optezi pentru anvelope 245 45 R18?

Ei bine, datorită faptului că aceste anvelope sunt realizate radial, sunt potrivite oricărui tip de autovechiul, venind la pachet cu o serie de caracteristici de înaltă calitate. Mai mult decât atât, important de știut este faptul că anvelopele 245 45 R18 sunt disponibile sub 3 forme:

  • Anvelope all season
  • Anvelope de vară
  • Anvelope de iarnă.

Datorită caracteristicilor ce le stau la bază, acestea sunt recomandate de numeroși specialiști auto, însă atunci când alegi să schimbi cauciucurile, trebuie să cunoști anumite informații despre acestea. De cele mai multe ori le găsești fie incluse pe cauciuri, fie în fișa tehnică a produsului.

Informațiile de interes cu privire la 245 45 R18

  • Lățimea cauciucurilor: indicele de 245 din denumirea anvelopei reprezintă lățimea măsurată în milimetri a acesteia. În funcție de modelul mașinii, poți aprecia dacă o lățime de 245 mm este potrivită și dacă încape în spațiul special din mașină.
  • Indicele flancului: raportul dintre lățimea și înălțimea anvelopei este reprezentat în procente, iar în cazul unei anvelope 245 45 R18, acesta este de 45, mai exact, înălțimea flancului reprezintă un procent de 45% din lățimea anvelopei, în cazul de față fiind de 110,25mm.
  • Diametrul jantei: este măsurat în inch și reprezintă mărimea jantei pe care poate fi montată anvelopa.
  • Indicele de viteză: fiecare anvelopă în parte funcționează în anumite condiții de viteză, iar supunerea anvelopelor la o viteză mai mare decât cea prevăzută ca fiind maximă în fișa tehnică poate provoca deteriorări premature, reprezentând totodată și un pericol.
  • Indicele de greutate: la anvelope este necesar de luat în calcul și indicele de greutate, întrucât acesta indică greutatea maximă care poate fi susținută de anvelope. Încărcarea în mod repetat a anvelopelor le supune la presiune suplimentară, de unde poate apărea, de asemenea, fenomenul de uzură prematură. Un risc major care poate apărea în cazul de față este cel al expodării anvelopelor.
  • Indicele de zgomot: în general la anvelope, indicele de zgomot este cuprins între 70 și 75 decibeli. Cu cât numărul de decibeli este mai redus, cu atât anvelopele sunt mai silențioase și asigură un mai mare confort în timpul călătoriei. Atunci când zgomotul în mers este însă prea mare, este recomandat a se realiza un control.
  • Garanția: legea obligă distribuitorii de anvelope să ofere minim 2 ani de garanție la achiziția de anvelope. Asigură-te că primești garanția minimă atunci când faci achiziția.

Atunci când alegi să achiziționezi cauciucuri 245 45 R18 noi, asigură-te că au inscripționat indicele potrivit autoturismului tău. Poți regăsi inscripții precum P, R, B, ceea ce îți indică destinația: în scop personal la autoturisme, fie la autovehicule de mare tonaj sau la motociclete, fie la transportul de persoane.

Este important să cunoști informațiile tehnice înainte de a face o astfel de achiziție, astfel încât să fii sigur că alegi anvelopele corecte autoturismului tău. Pe anvelope-discount găsești numeroase modele de anvelope noi 245 45 R18, ce au incluse, de asemenea, și caracteristici tehnice aferente. Mai mult decât atât, acolo unde ai dubii, poți apela pentru asistență de specialitate cu privire la modelele care ți se potrivesc, cât și cu privire la caracteristicile de care trebuie să ții cont pentru a prelungi cât mai mult durata de viață a anvelopelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net