Se fac angajări la Casa de Pensii. Este nevoie 1.000 de persoane pentru recalcularea pensiilor și digitalizarea dosarelor

Ultima actualizare:

    1.000 de persoane vor fi angajate ca să recalculeze pensiile și să digitalizeze dosarele de pensionare
1.000 de persoane vor fi angajate ca să recalculeze pensiile și să digitalizeze dosarele de pensionare

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că se fac angajări la Casa de Pensii, pe perioadă determinată. Este nevoie 1.000 de persoane pentru recalcularea pensiilor și digitalizarea dosarelor de pensionare, iar selecția va începe vineri, 27 august.

Mâine, 27 august va începe procesul de recrutare și selecție a personalului suplimentar angajat pe perioadă determinată pentru digitalizarea dosarelor de pensii.


    Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat presa că selecția celor interesați să intre în sistem va începe vineri, 27 august
Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat presa că selecția celor interesați să intre în sistem va începe vineri, 27 august

Potrivit ordonanței de urgență deja publicate în Monitorul Oficial, personalul din casele de pensii urmează să fie suplimentat cu 1.000 de posturi, pe o perioadă determinată, până la 30 decembrie 2022, strict pentru evaluarea dosarelor de pensii.

”Am avut la sediul Casei Naționale de Pensii o videoconferință cu toți președinții caselor județe din țară, pentru a ne asigura că procesul va fi finalizat până la jumătatea lunii septembrie, așa cum ne-am propus.  Am cerut să poată intra în procesul de selecție și persoane care nu au experiență, dar au competențe și abilități pentru a contribui la acest proces de digitalizare. Suplimentarea personalului cu cei 1.000 de angajați este o condiție importantă pentru ca procesul de digitalizare și evaluare a dosarelor să fie încheiat în termenul asumat în PNRR – sfârșitul trimestrului trei al anului viitor, pentru a parcurge ulterior ceilalți pași ai reformei sistemului de pensii”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Cinci milioane de dosare de pensie vor fi recalculate

Mai exact, este vorba despre finalizarea cadrului legal care să aducă echitate și sustenabilitate și reducerea discrepanțelor din sistemul actual de pensii și secalcularea pensiilor după formula din noua lege, care să permită o creștere mai consistentă a pensiilor mici aflate în plată.

Cinci milioane de dosare vor fi evaluate în următoarele 18 luni.

Citește și: 

Ce se urmărește, de fapt, prin recalcularea pensiilor

Marea recalculare a pensiilor. Inspectorii de Muncă, detașați la Casele de Pensii

image
image
image
image
image
image
Uniunea Europeană FOTO via News
leonardo da vinci jpeg
cea mai grea bicicleta facebook jpg
Cuplu care doarme in pat - pozitii de somn FOTO Shutterstock
seism jpeg
Factura curent energie electrica FOTO Shutterstock jpg