Și-au mutat biroul pe plajă, printre palmieri. Cât îi costă să lucreze din cele mai însorite destinații

Ultima actualizare:

    Din ce în ce mai mulți români aleg să muncească de pe plajele exoticeFoto: Shutterstock
Din ce în ce mai mulți români aleg să muncească de pe plajele exoticeFoto: Shutterstock

Pandemia a schimbat cu totul modul de lucru al multor români. Nu mai este necesară prezența fizică la birou, în multe profesii, astfel că angajatorii au încheiat cu salariații contracte de muncă remote. Aceștia pot lucra de acasă, de la țară sau din oricare colț al lumii. Agențiile de turism spun că au multe cereri din partea celor care vor să plece cu laptopul după ei, dar nu în concediu, ci să muncească de pe plajele exotice. Astfel că cer destinații care le pot oferi și net bun.

După un an în care majoritatea angajaților au lucrat de acasă și au experimentat un nou mod de a se organiza, acum, din ce în ce mai mulți doresc să-și mute biroul într-o destinație exotică.

Sunt multe cereri pentru vacanțe personalizate și sejururi cu laptopul pe plajă. Pentru un pachet cerut în acest sens, pretențiile sunt simple: viteză bună la internet și un fus orar apropiat celui din România.

Și-au mutat biroul pe plajă, printre palmieri. Un sejur de 14 zile pornește de la 1.500 de euro

În ceea ce privește prețurile, un sejur remote, de 14 zile în Madeira, pentru o persoană poate începe de la 1.500 euro și include cazare și transport.

În Zanzibar prețul pornește de la 2.000 euro per persoana, iar daca turistul vrea în Caraibe, Republica Dominicană poate plăti 2.200 euro de persoană.

„Începând cu vara anului trecut, am început să primim, timid, solicitări pentru sejururi în destinații exotice, unde internetul să aibă o viteză bună, pentru ca turiștii să poată să lucreze, îmbinând astfel utilul cu plăcutul. Solicitările pentru acest tip de sejururi au continuat să crească începând din martie, iar acum au atins un record. Printre destinațiile preferate pentru joburi remote se numără: Maldive, Seychelles, Zanzibar, Kenya și Madeira – unde, pe lângă o conexiune bună la internet, un alt avantaj este diferența de fus orar mică, dar suficientă încât turistul să-și poată petrece diminețile sau serile așa cum își dorește. Iar atunci când fusul orar nu este o problemă, clienții aleg și Republica Dominicană sau Mexic- Cancun,” spune Ana-Maria Gherasim, manager de vânzări la Eturia.

Pachete speciale pentru angajații-turiști

Libertatea de mișcare de care beneficiază acum angajații creează un nou segment în turism, cu pachete speciale dedicate, ce includ oferte pentru șederea îndelungată, dar și confortul necesar.

„Momentan, acest segment de călători este în creștere, însă în doi-trei ani, poate deveni o direcție de business. Deja există oferte speciale pentru long stay (adică sejururi mai lungi de 14 zile), cu facilități pentru pachete mai avantajoase de internet, astfel încât conexiunea să suporte apelurile video,” a mai spus Ana-Maria Gherasim.

În acest an, chiar și câțiva dintre angajații Eturia au ales să lucreze remote din destinații exotice.

Eturia, agenția specializată în destinații exotice 

Eturia este prima agenție de turism din România specializată în vacanțe exotice personalizate de tip tailor-made, care oferă turiștilor pachete în peste 120 de destinații din întreaga lume, dar și vacanțe cu plecări predefinite create pe principiul celui mai bun tarif.

Mai mult, companiile aeriene prestigioase alese pentru zboruri, transferurile private, hotelurile de 4 și 5 stele atent selecționate, dar și faptul că pachetele includ toate costurile (intrările la obiectivele turistice, ghizii locali și bacșișurile acestora, serviciu de asistență non-stop), transformă vacanțele în experiențe la superlativ.

Asigurarea medicală este inclusă în toate pachetele și acoperă chiar și îmbolnăvirea de Covid-19 înainte sau în timpul călătoriei.

Citește și: 

Munca de acasă în contextul pandemiei de coronavirus. Ce obligații au angajații și cum își pot eficientiza munca

Lucrezi de acasă? Angajatorul îți poate plăti lunar utilitățile

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net