Situația tragică din Buzău. În așteptarea unui loc în spital, pacienții COVID sunt conectați la oxigen în propriile mașini

Ultima actualizare:

    În curtea spitalului din Buzău așteaptă pacienți în ambulanțe și mașini personaleFOTO: Buzoienii.ro
În curtea spitalului din Buzău așteaptă pacienți în ambulanțe și mașini personaleFOTO: Buzoienii.ro

România nu mai are locuri la ATI pentru pacienții COVID-19, iar medicii fac toate eforturile pentru a-i trata. Unii sunt ținuți pe scaune, conectați la oxigen. Alții în ambulanțe. Însă, acolo unde ambulanțele nu ajung, oamenii așteaptă în mașinile personale până se eliberează un pat.

O astfel de situație este la Spitalul Județean Buzău unde miercuri, 3 noiembrie, au putut fi observate mai multe autoturisme cu pacienți care sunt conectați prin măști la tuburile de oxigen puse la dispoziție de spital. Sunt bolnavi care așteaptă fie să primească rezultatul testului RT PCR, fie eliberarea unui loc în spital, potrivit buzoienii.ro.

Ambulanțe transformate în secție ATI COVID

Opt ambulanțe așteptau miercuri în curtea spitalului din Buzău cu pacienți care necesitau îngrijite la ATI. În acest timp, alte urgențe rămâneau în așteptare. Sunt însă cazuri în care salvările așteaptă și 10 ore până se eliberează un pat în spital.

De altfel, prefectul de Buzău, Daniel Ţiclea, a afirmat că, practic, Serviciul Judeţean de Ambulanţă a devenit o secţie exterioară a Spitalului Judeţean.


    Pacienții COVID așteaptă în curtea spitalului eliberarea unui loc la ATIFOTO: Buzoienii.ro
Pacienții COVID așteaptă în curtea spitalului eliberarea unui loc la ATIFOTO: Buzoienii.ro

"Prezenţa ambulanţelor în curtea spitalului înseamnă că Spitalul Judeţean foloseşte şi resursa umană de la Serviciul de Ambulanţă, nu numai resursa materială. Practic, Serviciul de Ambulanţă a devenit o secţie exterioară a Spitalului Judeţean. Atât de gravă este situaţia şi bineînţeles că apelurile la ambulanţe rămân în aşteptare. Oamenii din ambulanţă sunt oameni care necesită ATI. Cei care sunt cu forme medii sau uşoare, le-am mai găsit locuri. Mai sunt prin maşini, care aşteaptă tratament, dar oamenii din ambulanţă necesită ATI, iar noi nu avem locuri la ATI. Situaţia este foarte gravă", a declarat prefectul de Buzău la postul local de televiziune Focus Tv.

Pacienții sunt conectați la oxigen în mașinile personale

Alături de ambulanțe în curtea spitalului din Buzău mai erau alte 10 autoturisme personale cu buzoieni suferinzi de Covid. Unii așteptau rezultatul testului RT-PCR, alții erau deja conectați la oxigen. Toate aveau în parbriz mesajul: ”Suspect COVID”.

În Spitalul Judeţean Buzău nu mai este niciun loc pentru bolnavii COVID, paturile fiind ocupate şi la Terapie Intensivă.

De altfel, conform raportului autorităților în România,  miercuri, 3 noiembrie, erau internați 1.890 de pacienți la ATI, iar 34 erau copii. De asemenea, la orele prânzului, nu se mai găsea niciun loc la reanimare.

Citește și:10 lucruri pe care să le faci când ai simptome de COVID-19. Sfaturi de la doctorul Vasi Rădulescu

Simptomele Covid-19, inclusiv la copii. Când trebuie să te îngrijorezi

image
image
image
image
image
image
Regina Letizia profimedia 0781349660 jpg
chess g8fdc050a6 1280 jpg
Catalog note scoala elevi profesor FOTO Inquam Photos Octav Ganea jpg
concediu medical freepik jpg
desert ge0e293cbb 1280 jpg
62090193 jpg