Sorin Cîmpeanu: "After school-urile private rămân deschise"

Ultima actualizare:

    Foto: Inquam Photos
Foto: Inquam Photos

Elevii vor intra în vacanță pentru două săptămâni, a anunțat, miercuri, Klaus Iohannis. Astfel, toate școlile și grădinițele se vor închide începând de luni, 25 octombrie. Abia după această vacanță autoritățile vor decide cum vor recupera elevii respectiva perioadă.

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, miercuri seară, că există mai multe variante pentru recuperarea orelor pierdute, dar reprezentanții Ministerului se vor consulta pentru o decizie finală cu elevii și profesorii. Hotărârea e nu va fi luată înainte de revenirea din vacanță, potrivit ministrului.

„Întâi să ştim că nimic nu ne împiedică să revenim la şcoală în 8 noiembrie şi apoi vom anunţa şi rezultatul consultărilor cu privire la structura anului şcolar. Din păcate, evoluţia epidemiologică nu este atât de predictibilă pe cât am avea nevoie în sistemul de învăţământ. Aşa că, vom decide pe nişte date certe (cât se poate), şi nu pe supoziţii, după 8 noiembrie”, a adăugat Cîmpeanu, potrivit Digi24.

El a precizat că after school-urile nu sunt reglementate de Ministerul Educației, astfel că pot funcționa. Totuși, acestea trebuie să desfășoare activitățile specifice cu respectarea strictă a normelor de protecție sanitară. „Afterschool-urile organizate în regim privat nu funcționează cu aplicarea cadrului legal stabilit de legea nr. 1/2011 a Educației Naționale, cu modificările și completările ulterioare. Acestea funcționează în afara unităților de învățământ și nu sunt reglementate de Ministerul Educației. Acestea au obligația să respecte regulile generale de siguranță sanitară”, spune ministrul Sorin Cîmpeanu.

Citește și:

Toate școlile urmează să se închidă pentru două săptămâni, iar masca devine obligatorie peste tot. Ce alte restricții au fost anunțate

Consultări la Cotroceni, pentru desemnarea unui nou premier

image
image
image
image
image
image
6 front Carmina Dragomir jpg
refugiati Chilieni FOTO Flotrentina Peria agerpres jpeg
beneficii consum oua 790x460 jpg
politie jpg
index webp
bujor roz de munte jpeg