Spitalul Judeţean Piteşti: Pacienţii COVID care aveau nevoie de oxigen, conectaţi la tuburi, după o pană de curent

Ultima actualizare:

    FOTO: bzi.ro
FOTO: bzi.ro

Un incident s-a produs, joi, la Spitalul Judeţean Pitești, în Secţia Pneumoftiziologie COVID, unde s-a întrerupt furnizarea energiei electrice. Pacienţii care aveau nevoie de oxigen au fost conectaţi la tuburile existente în secţie şi au fost alertate autorităţile.

Defecţiunea, care nu a depins de spital, a fost remediată în zece minute, însă, preventiv, a fost instalat un generator pentru a evita alte probleme.

„În această după-amiază, în Secţia Pneumoftiziologie - COVID, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, a avut loc un incident. În jurul orei 13: 40, a fost întreruptă furnizarea energiei electrice, în cadrul Secţiei mai sus menţionate, unde sunt trataţi pacienţi diagnosticaţi cu virusul SARS CoV-2. Cadrele medicale au acţionat imediat”, a transmis, joi, Spitalul Judeţean Piteşti.  

Sursa citată a precizat că, având în vedere că în Secţie erau internaţi 30 de pacienţi, cei mai mulţi conectaţi la concentratoare de oxigen, pentru a evita punerea vieţilor acestora în pericol, a fost apelat Serviciul de Ambulanţă Argeş, solicitându-se sprijin de urgenţă.  

„Aceştia, comunicându-ne că au disponibil un singur echipaj, prin apel la 112, la ora 13:43, a fost solicitat sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş şi al Serviciului de Ambulanţă Vâlcea. Coordonatorul Secţiei, dr Muntean-Petru Emil, a anunţat conducerea unităţii, colegii acestuia făcând, de asemenea, cunoscută situaţia reprezentanţilor din cadrul Serviciului Tehnic al SJU Piteşti.

Din fericire, problema s-a remediat rapid, în aproximativ 10 minute. Pe timpul avariei, pacienţii cu necesar mare de oxigen au fost conectaţi la tuburile existente în Secţie.(..)

Foarte important, starea de sănătate a persoanelor internate în această Secţie nu a fost afectată de acest incident”, au mai precizat reprezentanţii unităţii medicale”, au precizat reprezentanţii spitalului.  

image
image
image
image
image
image
Elevi într-o scoala din Rusia FOTO Shutterstock
Baie modernă pixabay jpg
calendar ortodox 2021 30 martie sfantul ioan scararul jpeg
Nicolae Ceauşescu (© „Fototeca online a comunismului românesc”, cota: 6/1979)
Altar Biserica Domneasca Curtea Veche Postul Mare jpg
cub cutremur romania png