Viceprimarul unei comune din Vaslui care a murit de Covid avea certificat fals de vaccinare. Poliția a deschis dosar penal

Ultima actualizare:

    Foto: Arhiva Click!
Foto: Arhiva Click!

Poliţiştii din Vaslui au deschis un dosar de cercetare penală pentru infracţiunile de fals intelectual şi uz de fals, după ce viceprimarul unei comune din judeţ a murit, fiind diagnosticat cu COVID-19, iar în spaţiul public au apărut informaţii conform cărora bărbatul ar fi avut certificat fals de vaccinare anti-COVID.

„În urma apariţiei în spaţiul public, în mediul online, a unui material de presă referitor la decesul unui bărbat din judeţul Vaslui, în cursul zilei de ieri, 29 oct 2021, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui s-au sesizat din oficiu şi efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au produs aspectele prezentate”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Bogdan Gheorghiţă. 

Surse judiciare au declarat că dosarul are legătură cu fostul viceprimar al comunei Drânceni, Lucian Lăcătuşu, decedat în noaptea de joi spre vineri, în secţia ATI COVID a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui. Politicianul a ajuns în stare foarte gravă la spital, după ce a stat acasă zile întregi de la contractarea virusului. Jurnaliştii de la Libertatea au scris că bărbatul apare în documentele autorităţilor ca fiind vaccinat, din luna mai, cu serul Johnson&Johnson, însă rudele acestuia ar fi recunoscut, în faţa medicilor, că în realitate nu primise serul. În urma dezvăluirilor, a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual şi uz de fals.


    Lucian Lăcătușufoto: Facebook
Lucian Lăcătușufoto: Facebook

Citește și:

Scandal cu certificate de vaccinare false la centrul Neghiniță din București

Țepe cu certificate false. Plătesc 100 de euro pentru vaccinul Johnson & Johnson, dar nu le văd niciodată

image
image
image
image
image
image
prognoza meteo  webp
index webp
locuri de munca acasa jpg
Bebeluș foto pixabay
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
padure stejar china