VIDEO Ursul Baloo există. Imagini amuzante cu uriașul animal care se scarpină de un copac, într-o pădure din Piatra Craiului

Ultima actualizare:

    Ursul care se scrapină de un copac a fost filmat de o cameră fixă de supraveghere, montată în pădure Captură: Romsilva
Ursul care se scrapină de un copac a fost filmat de o cameră fixă de supraveghere, montată în pădure Captură: Romsilva

Ursul Baloo există și în realitate, nu doar în desene animate! Imaginile filmate de o cameră de monitorizare a faunei, amplasată de specialiștii Romsilva într-o pădure din Parcul Național Piatra Craiului, ne arată un uriaș care se scarpină de zor de un copac, ca într-un dans.

Adevăratul Baloo trăiește într-o pădure din Parcul Național Piatra Craiului. Acesta a fost filmat în timp ce se unduia, ca într-un dans, lângă un copac. Se lasă în jos, ia arborele în brațe și se freacă de el pe toate părțile, câteva minute bune.

Imaginile amuzante au fost filmate cu o caeră fixă, monată pentru a supraveghea animalele sălbatice. Specialiștii de la Romsilva explică faptul că scărpinatul de coaja arborilor, chiar dacă este amuzant pentru noi, are un dublu rol pentru urși: scapă de paraziți și, în același timp, își marchează teritoriul, ceilați urși simțind imediat mirosul lăsat pe copaci.

Scărpinatul îi scapă pe urși de paraziți

Pădurile din România adăpostesc una dintre cele mai mari populații de urs din Uniunea Europeană, la noi în țară urșii având habitatul în zona munților Carpați.

Urșii au simțul olfactiv foarte dezvoltat, cu mii de receptori ai mirosului în zona foselor nazale și un centru al mirosului din creier de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului. Ei fac deplasări lungi, folosind toate simțurile pentru a detecta hrana.

România, unde dintre cele mai mari populații de urși din UE

Sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte.

Parcul Național Piatra Craiului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Romsilva, are o suprafață de 14.800 de hectare, în județele Brașov și Argeș.

Dintre acestea, 10.860 de hectare sunt de păduri, dintre care 6.000 de hectare sunt arii protejate. 

Citește și: 

EXCLUSIV În ce lux a stat prințul când a venit să împuște urși în România! Detalii de la castelul din Covasna

Delia, îngrozită de urșii care căutau de mâncare pe marginea drumului. ”Erau bicicliști, oameni pe trasee”

image
image
image
image
image
image
Regina Letizia profimedia 0781349660 jpg
chess g8fdc050a6 1280 jpg
Catalog note scoala elevi profesor FOTO Inquam Photos Octav Ganea jpg
concediu medical freepik jpg
desert ge0e293cbb 1280 jpg
62090193 jpg