Alimentul care îți fură 36 de minute din viață când il consumi. E preferat de milioane de români

Un aliment foarte iubit de români este mai periculos decât s-ar fi crezut. Un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea Michigan a analizat impactul a peste 5.800 de alimente asupra longevității, iar unul dintre ele se pare că scurtează viața cu 36 de minute.

Alimentul care îți fură 36 de minute din viață când il consumi
Alimentul care îți fură 36 de minute din viață când il consumi

Nimic însă nu este mai nociv decât un hot dog. Potrivit lovefood.com, hot dog-ul reduce speranța de viaţă cu 36 de minute din cauza nivelului ridicat de sare, grăsimi saturate și conservanți. Hai să vedem care sunt alte alimente toxice pentru organism, dar și cum ne prelungim viața cu 13 minute de fiecare dată când consumăm un anumit fruct.

Așadar, pe lista alimentelor care reduc speranța de viață se află: gogoșile, cartofii prăjiți, carnea la grătar, pâinea prăjită și mezelurile, băuturile dulci, dar și alcoolul.  

Un hot dog îți scurtează viața cu 36 de minute. Alte alimente toxice

Băuturile dulci

Un studiu din 2017 a asociat consumul unui pahar zilnic de băuturi îndulcite cu un risc de mortalitate mai mare cu 7%. De exemplu, o Cola-Cola de 330 de ml are 139 de calorii și 35 de grame de zahăr, adică peste cantitatea zilnică recomandată.

Alcoolul

Alcoolul este un factor de risc în mai multe tipuri de cancer, inclusiv cancerul de sân, gură și esofag. O sticlă de vin pe săptămână este doza maximă recomandată în Marea Britanie atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

Au existat 8.974 de decese asociate cu alcoolul în Marea Britanie în 2020, conform NHS. 

Gogoșile

Un alt produs care ne scurtează viață este savurat de foarte multă lume. Gogoșile se află pe lista nocivă.

O gogoașă glazurată cu zmeură conține 6 g de grăsimi saturate – aproximativ o treime din limita zilnică recomandată pentru acest tip de grăsime care crește colesterolul – împreună cu 310 de calorii și aproximativ 5 lingurițe de zahăr, potrivit ziare.com.

Cartofi prăjiți

Consumul de cartofi prăjiți de mai mult de două ori pe săptămână a fost asociat cu un risc de deces dublu într-un studiu făcut acum câțiva ani în SUA.

Fructul care compensează. Câștigăm 13 minute de fiecare dată când îl consumăm

Un fruct pe care îl găsim cu ușurință ne ajută să trăim cu 13 minute mai mult, de fiecare dată când îl consumăm.

Un studiu realizat de cercetătorii din Michigan ne face să fim mai atenți la beneficiile acestui fruct gustos și bogat în vitamine. Astfel, o singură banană mâncată ne poate crește considerabil speranța de viață. 

„Cercetătorii din Michigan au publicat un articol în revista Nature Food în care au explicat modul în care o banană poate prelungi viața oamenilor cu 13 minute și 30 de secunde”, spune Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară şi Biotehnologii Alimentare, și prorector la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
barbat suparat jpg
bani valuta curs valutar dolari pexels jpg
cub cornel Ilie png
facebook messenger jpeg
Zodiac - horoscop FOTO Shutterstock
cub Otniela png
codruta began jpg
image
image
image
image
image
image
Fratii Tate escortati de politisti la iesirea din sediul DIICOT 26 ianuarie FOTO Inquam Photos Sabin Cirstoveanu
Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
barbat suparat jpg
bani valuta curs valutar dolari pexels jpg
facebook messenger jpeg
gun 4560173 960 720 jpg