O felie de pâine conține de două ori mai multă sare decât o porție de cartofi prăjiți McDonald's. Ce spun experții

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) estimează că aproximativ 99% dintre adulții din întreaga lume consumă mai multă sare decât maximul recomandat: de 5 gr pe zi. Iar dacă sunteți îngrijorat de cantitatea de sodiu din mâncare, ar trebui să aveți grijă şi la pâine, deoarece, potrivit cercetărilor, o singură felie conține de două ori mai multă sare decât o porție de cartofi prăjiți McDonald's.

Pâinea are de două ori mai multă sare decât o porție de cartofi prăjiți McDonald's (foto: Facebook)
Pâinea are de două ori mai multă sare decât o porție de cartofi prăjiți McDonald's (foto: Facebook)

Compania Action on Salt a investigat nivelurile de sare în 242 de pâini pre-feliate disponibile în magazine pentru a vedea dacă îndeplinesc obiectivul actual pentru 2024, stabilit la maximum 1,01 g de sare la 100g de pâine. Iar aproximativ 11% din acestea au depășit ținta.

Pâinea Hovis - White Half se clasează pe primul loc, fiind cea mai sărată – conține 1,48g de sare la 100g de pâine. Asta înseamnă că o singură felie conține în jur de 0,83g de sare, aproape dublu față de o porție mică de cartofi prăjiți McDonald's (0,44g).

Hovis - White Half a fost urmată de pâinea Crosta (1,3g sare la 100g pâine), Chleb Baltonowski (1,3g la 100g) și Hovis Granary (1,28g la 100g). În comparație cu cea mai puțin sărată pâine, Waitrose Rye și Wheat Dark Sourdough Bread, care conținea doar 0,51g la 100g, Hovis Cob conține de șase ori mai multă sare.

Ce spun experții despre cantitatea de sare dintr-o felie de pâine

Pâinea Hovis se clasează pe primul loc, fiind cea mai sărată (foto: Facebook)
Pâinea Hovis se clasează pe primul loc, fiind cea mai sărată (foto: Facebook)

„Pâinea este cel mai mare contribuitor al sării la alimentația noastră. Chiar și cele mai mici reduceri de sare ar avea un drum lung de parcurs pentru sănătatea noastră. Acesta este motivul pentru care avem nevoie urgentă ca marile companii de pâine să își dubleze eforturile de a reduce și mai mult sarea și de a face din reducerea acesteia o prioritate”, a declarat nutriționista la Action on Salt, Sheena Bhageerutty, potrivit The Sun.

Ce au spus cei de la Hovis

Totodată, un purtător de cuvânt al companiei Hovis a declarat că a redus nivelul de sare din produsele sale: „În ultimii 20 de ani, Hovis a redus în mod activ nivelurile de sare din produsele sale, datele furnizate de Action for Salt confirmând această reducere notabilă în timp. Marea majoritate a gamei noastre este pe deplin conformă cu obiectivele actuale de sare.

Cele trei produse Hovis pe care Action for Salt le-a evidențiat ca depășind țintele voluntare de sare sunt Cob, care fac parte din gama noastră premium de inspirație artizanală Hovis 1886, dezvoltată pentru a oferi un gust și o varietate excepțională pentru acele ocazii speciale pentru care sunt cumpărate.

Hovis 1886 Cob reprezintă în prezent doar aproximativ 1% din toate pâinile Hovis vândute, dar împreună cu gama noastră de bază Hovis, din ce în ce mai populară, ajută la oferirea unei game interesante, gustoase și relevante pentru o mare varietate de cumpărători cu nevoi și bugete diferite”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!     

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net