Planta-minune care se găsește acum la piață. Fugi să îți iei și tu! Uite câte beneficii are

Primăvara ne încântă privirile prin explozia ei de flori și de prospețime, dar ne oferă cu generozitate și o mulțime de plante aromatice și vegetale cu proprietăți extraordinare pentru sănătate. Click! îți spune care este cea mai importantă dintre ele și care sunt beneficiile pe care le aduce pentru organism.

Femeie făcând cumpărături la piață
Primăvara umple piețele cu o bogăție de plante aromatice și vegetale sănătoase. Foto: Freepik.com

Maria Mihăilă, realizatoarea emisiunii „Ingredientele sănătății”, fitoterapeută, aromaterapeută și nutritiționistă, explică pas cu pas cât de importante sunt beneficiile usturoiului verde, căci despre această plantă este vorba.

Usturoiul are multiple proprietăți vindecătoare și conține foarte multe minerale și vitamine, constituind o adevărată pastilă vegetală de sănătate. Este bogat în vitaminele A, B1, B2 și C, iar printre mineralele conținute de acesta se numără fierul, potasiul, fosforul, siliciul, calciul, manganul, iodul și sulful. Substanța sa activă este alicina, aceasta acționând ca un puternic antibiotic vegetal.

Usturoiul verde poate fi un leac incredibil în tratarea a peste 60 de boli

Usturoiul verde, o plantă aromatică ce are multe beneficii pentru sănătate / foto: Shutterstock
Usturoiul verde, o plantă aromatică ce are multe beneficii pentru sănătate / foto: Shutterstock

Proprietățile și beneficiile usturoiului verde le depășesc pe cele ale usturoiului uscat. Aceasta se datorează faptului că, aflându-se în stare proaspătă, conține clorofilă și enzime valoroase pentru sănătate. Clorofila, numită și „sângele verde”, contribuie la creșterea nivelurilor de energie și de oxigen din organism, având și puternice efecte alcaline.

Usturoiul verde are proprietăți antiinflamatorii și ajută la calmarea iritațiilor cauzate de inflamații la nivelul intestinului, contribuind în acest mod la eliminarea disconfortului și la grăbirea digestiei, păstrând în aceeași măsură un echilibru bacterian adecvat al florei intestinale. De asemenea, combate anemia și ajută în cazul deficitului de globule roșii din sânge.

Efectele uimitoare ale consumului de usturoi verde au fost explicate rând pe rând:

Datorită vitaminei K pe care o conține, usturoiul verde se numără printre cele mai vechi remedii împotriva cheagurilor de sânge și a trombozei arteriale, având proprietăți anticoagulante uimitoare.

Usturoiul verde ajută la neutralizarea efectelor fumatului și la scăderea incidenței cancerului pulmonar, fiind unul dintre cele mai eficiente vegetale antitumorale.

Usturoiul reduce nivelul de colesterol din sânge și tensiunea arterială și împiedică formarea cheagurilor se sânge, prevenind astfel infarctul miocardic și atacul cerebral.

Usturoiul verde îmbunătățește starea de sănătate contribuind la detoxifierea rinichilor și la curățarea sângelui din ficat, fiind un bun diuretic.

De asemenea, usturoiul verde acționează ca un detoxifiant general, în special la nivel intestinal fiind unul din remediile cele mai potrivite și mai folosite la eliminarea anumitor bacterii și paraziți intestinali.

image
image
image
image
image
image
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net