Rețeta pe care o recomandă Mihaela Bilic: „Măcar de 2 ori pe săptămână”
Mazărea cu piept de pui este una dintre cele mai deliciose, sănătoase și rapide opțiuni în materie de mâncare. Legumele și leguminoasele sunt o sursă importantă pentru alimentația noastră, tocmai de aceea și medicul nutriționist Mihaela Bilic le recomandă.

Specialistul în nutriție și alimentație a oferit recent fanilor săi o idee de rețetă de mâncare de mazăre cu carne de pui și mult mărar. De asemenea, a enumerat și beneficiile pe care le are asupra sănătății.
Mihaela Bilic: „Mazărea congelată este cea mai practică variantă”
Puțini sunt cei care cunosc faptul că mazărea este un aliment plin de beneficii: conține fibre și este sățioasă, conține proteine și minerale, de asemenea se gătește extrem de ușor.
„Mazăre cu pui și muuuuult mărar.
Măcar de 2 ori pe săptămână ar trebui să avem în meniu leguminoase-boabe ca să alternăm proteinele animale cu cele vegetale. După ce soia a picat în dizgrație, de modificată genetic ce este (80% din culturi sunt cu OMG-uri), mazărea s-a trezit încoronată drept proteina vegetală perfectă!
Dacă fasolea boabe trebuie fiartă în multe ape ca să nu baloneze, mazărea nu are acest inconvenient. E plină de fibre, deci satură. Ajută și la menținerea echilibrului glicemic, pentru că amidonul din ea se absoarbe lent și ține de foame. Are minerale din belșug plus proteine vegetale, chiar dacă nu sunt de calitatea I.
Prin combinarea leguminoaselor cu cereale acoperim tot spectrul de aminoacizi esențiali, deci nu-i greșit să o mâncăm cu o felie de pâine. Apoi, dacă o gătim cu sos de roșii, creștem absorția fierului. Și nu în ultimul rând, dacă îi punem mărar din belșug nu mai are nevoie de sare și ajută la ameliorarea celulitei.
Mazărea congelată este cea mai practică variantă în orice sezon și dacă folosiți o oală de fiert sub presiune, în 20 min masa e gata.” - a explicat Mihaela Bilic, pe Facebook.
Ce spune Mihaela Bilic despre mâncatul seara
Într-una dintre nenumăratele sale postări de pe rețelele de socializare prin care Mihaela Bilic oferă diverse informații alimentare, aceasta a explicat celor de acasă faptul că mâncatul după ora 6.00 seara este permis.
De asemenea, a explicat și ce ar trebui să conțină o farfurie de mâncare, dacă vrem să slăbim.
„Nu renunțați la masa de seară! Avem voie să mâncăm după ora 6:00 seara? Ani la rând nutriționiștii ne-au creat senzația că masa de seară este periculoasă pentru siluetă. Când de fapt la finalul zilei avem nevoie de un moment de relaxare, pe lângă refacerea rezervelor de energie. Putem spune că masa de seară are dublu rol, să ne hrănească și să ne dea o stare de bine.
Ce reguli trebuie să respectăm pentru o cină perfectă? Depinde de obiectivele pe care le avem și de ora la care ne culcăm. Țineți cont că metabolismul încetinește spre seară, însă chiar și în timpul nopții organismul consumă calorii pentru funcțiile de bază. Meniul diferă dacă vrem să slăbim, să avem o digestie ușoară sau un somn odihnitor.
În cazul unui meniu echilibrat farfuria pentru masa de seară va fi împărțită astfel: 1/3 proteine (carne pește ouă sau brânză); 1/3 făinoase (cartofi paste orez pâine) sau leguminoase boabe (fasole mazăre linte). Ultima treime va fi rezervată pentru legume proaspete sau gătite, cu cat mai colorate și mai diferite, cu atât mai bine.
Dacă vrem să slăbim, menținem în farfurie proteinele și legumele, însă renunțăm la făinoase. Un castron mare de salată asortată cu o bucată de carne sau pește la grătar sunt cel mai bun exemplu pentru o cină de slăbit. Atenție și la aportul de grăsimi, fiecare gram are 9 cal, deci fiți zgârciți cu uleiul din salată și alegeți carnea mai puțin împănată” – a explicat Mihaela Bilic într-un mesaj pe pagina ei de Facebook.