Ți-e teamă să alergi când se face frig afară? Uite cum te ajută mișcarea în aer liber la temperaturi mai reci

Ultima actualizare:

    Foto: shutterstock
Foto: shutterstock

Zilele caiculare s-au dus, iar toamna își face prezența din ce în ce mai mult. Iar diminețile reci sunt perfecte pentru ați continua rutina cu alergatul. Chiar dacă nu îți place să ieși la alergat când este frig afară, află că există câteva beneficii care îți vor schimba părerea.

Temperaturile scăzute sunt ideale pentru sesiunile de alergat, pentru că organismul nu mai este stresat din cauza căldurii și îți este mult mai ușor să alergi.

Rămâi activ

În lunile reci, mersul la sală poate fi o adevărată provocare, iar să alergi acasă pe bandă poate fi plictisitor. În schimb, alergatul în aer liber este la îndemâna oricui și te ajuta să rămâi activ. Alergatul te ajută să arzi un număr semnificativ de calorii și chiar să-ți menții silueta.

Nu mai ești trist

În anotimpurile răcoroase ți se schimbă complet și dispoziția. Când te cuprinde tristețea sau esți morocănos, ieși la alergat! Mișcarea în aer liber ajută la eliminarea hormonilor care combat depresia și cresc dispoziția. Studiile au arătat că persoanele care se antrenau în aer liber aveau mai multă energie și erau mai puțin predispuse la depresie.

Îți întărești metabolismul

Organismul este programat să păstreze depozitele de grăsime pe timpul rece, iar astfel metabolismul nostru este mai lent și scade și nivelul de antrenament. Alergatul în aer liber servește ca un mic truc pentru corp și ajută la menținerea unei greutăți optime.

Arzi mai multe calorii

Dacă te interesează arderea caloriilor, află că zilele răcoroase ajută la schimbarea grăsimii și arderii caloriilor. Există mai multe tipuri de grăsime: albă (cea pe care nu ne-o dorim deloc), maro (un țesut metabolic care arde calorii), iar în urma unui articol științific aflăm că antrenamentele în aer liber și expunerea corpului la temperaturi scăzute transformă grăsimea albă în grăsime maro. În felul acesta se schimbă și compoziția corpului, conform csid.ro

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/sanatate-prin-miscare-ce-boli-dezvolta-copiii-care-nu-ies-la-joaca-si-nu-fac-sport

https://www.click.ro/utile/sanatate/de-ce-este-necesar-sa-faci-miscare-si-sezonul-rece

image
image
image
image
image
image
farse 1 aprilie jpeg
Tradiţii de Florii  Ce reprezintă Duminica Floriilor şi ce nume se serbează jpeg
cioban jpeg
Papa Francisc jpeg
filmari Rust jpeg
Accident feroviar Prahova jpeg