Trei plante care te scapă de răul de mișcare

Ultima actualizare:

    LavandăFoto: pixabay.com
LavandăFoto: pixabay.com

În timpul deplasărilor pe distanțe mai mari, unele persoane se confruntă cu amețeli, dureri de cap, greață și transpirații reci. În natură există remedii care le sunt de mare ajutor pentru a scăpa de răul de mișcare și a continua călătoria cu bine.

Levănțica are efecte calmante

Pentru persoanele care călătoresc și, în timpul deplasării cu mașina, cu avionul sau cu vaporul intră în panică, o ceașcă cu ceai de levănțică este un calmant renumit pentru aceste momente. Mai mult, levănțica combate senzația de greață.

Ceaiul se prepară din 2 lingurițe de plantă uscată, iar deasupra se toarnă un litru de apă clocotită. Cei care au probleme în timpul deplasării trebuie să bea acest ceai înainte de a pleca la drum cu 15-20 de minute. Persoanele care călătoresc pe o distanță mai mare, este bine să prepare mai mult ceai și să ia o sticlă la drum, pentru a-l consuma în loc de apă.

Cu ceaiul de tei, ajungi cu bine la destinație

Pentru cei care au probleme frecvente în timpul deplasărilor, iar răul de mișcare le strică buna dispoziție, ceiul de tei este un tonic în timpul călătoriei. Ceaiul se prepară dintr-o cană de apă și o lingură de flori de tei. Se poate îndulci cu puțină miere și se asezonează cu suc de lămâie, iar această combinație îi ajută pe călători să ajungă fără probleme la destinație.  

Menta îi răcorește pe călători

Este un fapt constatat de călători: aroma frunzelor de mentă are un efect calmant și de prospețime pentru persoanele cu rău de mișcare. Ceaiul se prepară dintr-un pumn cu frunze de mentă care se adaugă într-un litru de apă fiartă. În ceaiul preparat se pot adăuga flori de mușețel. De asemenea, când s-a răcit, în ceai se adaugă felii de lămâie. Cu aceat remediu se poate călători cu succes pe tot traseul.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net