Cinci dintre mistreţii vânaţi la Balc, donaţi săracilor, suspecţi de trichineloză

12 ianuarie 2010 11:06   Actualitate
Ultima actualizare:

DSVSA Bihor s-a ocupat în ultimele zile de supravegherea vânătorii de la Balc, fondul de vănătoare 12. „În vederea bunei desfăşurări a acţiunii de vânătoare de la Balc, există un Protocol încheiat între Direcţia Sanitară veterinară şi firma WILD Boar, referitor la programul de supraveghere sanitară veterinară în mediul silvatic, pe fondul de vânătoare administrat de către SC WILD Boar", a spus Mircea Gelu Budău, director coordonator la DSVSA Bihor.

Citeşte şi:

Ei vor mânca vânatul de la BalcMistreţii vânaţi la Balc au murit în perfectă stare de sănătateHobby de milionar: vânătoare în mocirlă

DSVSA Bihor a asigurat supravegherea sanitară veterinara prin medicul veterinar responsabil pentru fondul de vănătoare, medicul veterinar zonal Marghita şi trei asistenţi veterinari. Medicii veterinari au asigurat prelevarea şi pregătirea probelor în scopul efectuării examenului trichineloscopic, concomitent cu cele pentru supravegherea pestei porcine clasice de la toate carcasele de mistreţi destinate consumului uman.

După recoltarea vânatului, eviscerarea şi prelevarea probelor pentru examenul de laborator şi examene trichineloscopice, piesele sunt păstrate în spatiul frigorific până la confirmarea examenelor de laborator negative, pentru pesta porcina clasică  şi examene trichineloscopice negative", a spus Budău. Transportul carcaselor se va face către centre frigorifice, însoţit de buletinul de analiză şi certificatul  sanitar veterinar de transport.

Mai multe