Poveste şocantă: Doi bebeluşi încurcaţi la naştere la spitalul din Oneşti

21 iunie 2013 7:06   Național
Ultima actualizare:

Cele două femei din judeţul Bacău au aflat, după o lună de când au născut, la spitalul din Oneşti, că bebeluşii au fost încurcaţi la naştere, iar fiecare a plecat acasă cu copilul celeilalte.

În luna mai, Ramona şi Ionela, două femei care au fost colege în salonul de spital, au născut, în aceeaşi zi, câte un băiat de trei kilograme, iar după câteva zile au fost lăsate să plece acasă. Ulterior, una dintre mame a observat că pe brăţara legată pe mâna copilului în spital era scris un alt nume de familie.

"În 21 mai, am aflat că are braţara Neaga, un alt nume decat Ştefan. La spital, doctorul mi-a spus: «E 99,99 la sută al tău, păi eu nu ştiu ce am operat, ce am scos din doamna, nu vezi că seamănă cu tine?»", a declarat, pentru stirileprotv.ro, tatăl unuia dintre copii.

Mama celuilalt copil a cerut efectuarea de teste ADN, iar după trei săptămâni a aflat că bebeluşul nu avea cum să fie al lor. Ca urmare, a făcut un al doilea test, în regim de urgenţă, confirmându-se că micuţii au fost încurcaţi la naştere.

În aceste condiţii, cele două mame au făcut schimbul de copii, fiecare luându-şi acasă bebeluşul său."Este groaznic, eu m-am ataşat de el, pe piept l-am văzut prima dată. Nu ne putem explica o asemenea eroare. Eu, mai ales ca-l alăptez...asta e, e o relaţie mai specială", a afirmat una dintre mame.

"Am tot trăit cu speranţă. Am mai facut un test, ăsta e al doilea. Mi-am închipuit că ăsta o să fie rezultatul, că el o să fie copilul nostru şi abia vineri seară am aflat. A fost un şoc...", a spus cealaltă femeie. Reprezentanţii Spitalului Oneşti spun că vineri se va întruni o comisie de disciplină care va dispune sancţiuni pentru angajaţii vinovaţi în acest caz.

"Vreau, în primul rând, să-mi cer iertare în numele Spitalului Municipal Oneşti pentru gafa comisă. Într-adevăr, este o greşeală din partea personalului de la Neonatologie. Vineri va fi comisia de disciplină, vor fi pedepsiţi", a declarat Adrian Branzaniuc, directorul Spitalului Municipal Oneşti.

Şi poliţiştii investighează acest caz, considerat neglijenţă în serviciu. Angajaţii care au greşit ar putea fi concediaţi şi obligaţi să suporte costul testelor ADN, care se ridică la câteva zeci de mii de lei, iar pătinţii vor, la rândul lor, să îi dea în judecată.

Mai multe