Irina Margareta Nistor îi face praf pe criticii filmelor românești! Mesaj dur: „Nu mai fiți invidioși! La majorat se cântă Salam!”

#Exclusiv Click!

Reputatul critic de film Irina Margareta Nistor și-a spus părerea și a închis gura criticilor filmului românesc. Producții precum „Teambuilding” sau „Romina VTM” au avut încasări spectaculoase în cinematografe, dar și-au atras mulți critici care le-au catalogat ca fiind mediocre, dacă nu chiar dovezi clare de subcultură.

Irina Margareta Nistor este, poate, vocea ce mai avizată să-și dea cu părerea despre producțiile momentului, care fac furori în ultima perioadă în cinematografe. Producțiile Romina VTM și Teambuilding, deși au dominat topurile la capitolul încasări și-au adjudecat și cele mai multe critici din partea publicului cinefil.

Cristian Tudor Popescu a desființat „Teambuilding”, fiind de părere că filmul lui BROmania și Micuțu „retardează” publicul. Și „Romina VTM”, filmul care a ajuns pe locul 9 într-un top mondial al încasărilor, a fost luat și el în răspăr pentru că are maneliști în distribuție.

Irina Margareta Nistor, ce-i cu efervescența asta a flmelor românești, la început de an? Deja se nasc controverse vis-a-vis de aceste filme. La „Teambuilding” au fost cele mai multe critici...

E grav când nu e împărțită lumea în pro și contra, înseamnă că există unanimitate. Eu cred că ne-a ajuns 50 de ani de unanimitate, așa că e perfect din punctul meu de vedere.

cub irina margareta nistor png

„Istoria se repetă!”

„Romina VTM” rămâne, totuși, pe primul loc la capitolul încasări. Cum explicați succesul acestui film, în care mai mult se cântă decât se joacă?

E simplu. Așa cum a existat dintotdeauna și un succes enorm al filmului indian. Într-un fel, au preluat rețeta asta după ani de zile și au adus-o aici, chiar dacă în paralel există și un festival de film indian, dar nu pe clasice. Multă muzică, multă iubire, deci s-a mers pe ceva pentru care erau niște cozi nesfârșite pe fostul bulevard al cinematografelor. Istoria se repetă.

Citește și - iUmor. Irinel Columbeanu și Irina Margareta Nistor fac mișto de Cheloo, Delia și Bendeac

E un film bun sau mai puțin bun?

Este în film pentru publicul lui. Eu nu mă numar printre adepții lui, dar am văzut că altfel nu puteam să vorbesc despre el. E conceput de așa natură ca să funcționeze pentru un public tânăr, care vrea să asculte muzică foarte ritmată. Reamintesc, însă, că indiferent din ce lume ar veni, la majorat se cântă acum melodia lui Salam!

„La Teambuilding, vocile contra au fost alea care l-au văzut pe gratis!”

De departe, însă, cel mai controversat film al momentului rămâne totuși „Teambuilding” și Cristian Tudor Popescu a fost cel mai aprig critic al peliculei...

Mie mi s-a părut că are foarte multă ironie acest film și, dacă știi s-o suporți și să nu te simți vizat în mod direct, probabil că suporți altfel. Plus că e curiozitatea aceea să vezi ce se întâmplă într-un teambuilding, mai ales atunci când nu ai fost niciodată.

Majoritatea scandalurilor, însă, au apărut după ce filmul a intrat pe Netflix. Până atunci, la cinema a avut număr impresionant de spectatori. Dar să remarcăm că vocile contra au fost alea care l-au văzut aproape pe gratis!

Ce să înțelegem din asta? Invidia pentru cei care au câștigat! Ei și-au investit banii, nu au luat din impozitele noastre! Hai să fim mai puțin invidioși!

Micutzu si CTP, colaj Click

CTP despre „Teambuilding”: „Simțeam că mă retardez!”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a avut poate cea mai dură poziție față de filmul produs de Micutzu și de BROmania.

Până la jumătate, acasă, pe computer, (n.r. cât a văzut din film) și a trebuit să mă opresc pentru că se umpluse încăperea de maimuțe antropoide care râdeau. Nu de film, râdeau de mine. Dacă aș și scrie ceva, orice, despre <<Teambuilding>>, cred că primatele ar începe să mă scuipe.

N-am reușit să schițez nici măcar un mic zâmbet, dimpotrivă, simțeam că mă retardez, mă tâmpeam și eu uitându-mă la ce-i acolo”, a comentat jurnalistul, la adresa filmului.

„Teambuilding“ este un filmul produs și realizat de către echipa lui Matei Dima, alias Bromania și este un record de box office. Peste un milion de români au văzut pelicula de la lansare și până în prezent. Aceasta conduce și în topurile de pe platforma Netflix.

La rândul lui, „Romina, VTM!” a obținut un succes răsunător, încă de la lansare. Filmul produs de Selly este cel mai bine vândut film românesc din toate timpurile, la acest moment. Pelicula, ce aliniază în distribuție maneliști precum Bogdan de la Ploiești și Tzancă Uraganu, ocupă deja locul 9 pe plan mondial, la categoria filme care au avut cele mai mari încasări în anul 2023, conform IMDb/BoxOfficeMojo.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner film png
banner albire dinți png
banner lavinia pirva png
banner armin nicoară png
maria dinulescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net